728x90 MM

Gonzo (circus) nodigt uit… (h)ear-festival – experimental sounds connected! (10/12/2011, Heerlen)

(h)ear – oftewel experimental audio research – is een organisatie die zich onder de inspirerende leiding van Mike Kramer bezighoudt met het presenteren van  klankkunst en experimentele muziek, al dan niet in samenhang met andere (kunst-)disciplines.

Dit gebeurt veelal kleinschalig met een intiem karakter op enkele locaties in Heerlen, zoals Kunstencentrum Signe. In de voorbije 3,5 jaar kon je in Heerlen genieten van vaak legendarische concerten van zo’n 100 klankkunstenaars. Op 10 december 2011 pakt (h)ear het wat groter aan met een heus (h)ear Festival – experimental sounds connected. En tijdens het festival vieren we ook 20 jaar Gonzo (circus).

flyer28 hearfest 668
de volledige line-up

Een fijne selectie klankkunstenaars brengt workshops, lezingen, presentaties van nieuwe instrumenten en performances. Onder de titel  ‘experimental sounds connected’ zal het festival tonen dat de passie voor klank kunst en muziek verbindt. Bij Gonzo (circus) kunnen wij zo´n festival natuurlijk alleen maar toejuichen en van harte aanbevelen, want ook voor ons is multidisciplinariteit met meerwaarde essentieel.

Daarom slaan we de handen in elkaar en vult Gonzo (circus) een deel van het programma in. Je kunt lezingen bijwonen van onder andere Gonzo (circus)-hoofdredacteur Gé Huismans en Martijn van Boven over ‘de kunst van het luisteren’, van Gonzo (circus)-medewerker Theo Ploeg over ‘geluid in de openbare ruimte’ en Panels-curator en kunstenaar Paul Devens over ‘klank en plek’. Uiteraard draaien de Gonzo (circus) dj’s ook hun favoriete klanken en we trakteren op een drankje!

Daarnaast kun je achtereenvolgens – in een verschroeiend tempo – naar een workshop van Gijs Gieskens, live sets van Every Bolt Rumbling, Sjaak Jobses, Charles Krutzen, Sonas, City Hands, de duitse tape-legende Asmus Tietchens, DJ Sniff, Keir Neuringer, Xavier van Wersch en Collider on Rot8ion; en presentaties van Léon Spek, Nanda Milbreta, Erfan Abdi Dezfouli, Majjem Radio, Auf Abwegen en Harold Schellinx. En naast food for thought er is ook nog food for (h)ears!

We hopen je op 10 december te mogen ontmoeten!

Het (h)ear-festival vindt plaats op 10 december in Kunstencentrum Signe te Heerlen. Kaartjes kosten een luttele 10 euro (m.u.v. workshops) en reserveren kan op info@h-ear.org.

www.h-ear.org

Win!Win!Win!

3 x 2 kaartjes voor het festival (m.u.v. de workshops). Mail je naam, adres en waarom je erbij wilt zijn voor 6 december 2011 naar klikenwin@gonzocircus.com.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!