728x90 MM

Archief: 20 jaar Gonzo Circus @ Les Ateliers Claus (Brussel)

20 jaar Alkerdeel, Puin + Hoop, Sanoya & de Gonzo (circus) deejay’s!

Gonzo (circus) viert haar 20ste verjaardag met een pre-apocalyptische Vlaams-Nederlandse soirée – met een Brusselse touch – in Les Ateliers Claus. Je hoeft dus niet tot 12/12/12 te wachten op een verzengende avond en nacht, wees er gewoon bij op 18 mei!

Toegegeven, onze echte twintigste verjaardag was een half jaartje geleden, maar voor een goed feest is het naar onze bescheiden mening echt nooit te laat. En welk moment is daarvoor beter geschikt dan een broeierige lente-avond die ongetwijfeld zal eindigen in een zwoele zondvloed? Op 18 mei zal zich in de hoofdstedelijke Les Ateliers Claus – voor wie het nog niet wist: de beste Brusselse concertzaal op dit moment – een pre-apocalyps voltrekken middels de bloedmooie black metal van het Vlaamse Alkerdeel, de elektronische experimenten van het Nederlandse Puin + Hoop en de psychedelische rituele muziek van het Brusselse Sayona. En de Gonzo (circus) deejay’s fly again at midnight!

Kom je naar ons feestje? Breng je speciale Gonzo (circus)-lezers kortingsbon (zie onderaan dit bericht) mee en betaal slechts 6 euro!

PRAKTISCH

Vrijdag 18 mei – deuren: 20u00
Entrée: 8 euro (met kortingsbon: 6 euro)
Les Ateliers Claus, Brabantstraat 23a, 1210 brussel, 1210 Brussel. www.lesatelierclaus.com
Voor updates volg ons op twitter (@gonzocircusmag) en facebook

WIN!WIN!WIN!

Feestje betekent cadeautjes! En 3 x 2 Gonzo (circus)-lezers kunnen er gratis bij zijn. Mail voor 15 mei je verjaardagswensen aan Gonzo (circus) naar klikenwin@gonzocircus.com en wie weet ben je bij de gelukkige winnaars!

LINE-UP

SAYONA

sayona logo
Sayona

Sayona is het nieuwe, nog vrij onbekende duo project van Shazzula (ex-Aqua Nebula Oscillator / Black Mass Rising Society) en Ernesto González (Bear Bones, Lay Low / Sylvester Anfang II). Samen roepen ze morbide psychedelische geesten op door geïmproviseerde rituelen van analoge synths en primitieve drum machines en andere occulte ondersteuners. Hun eerste release zal uitkomen op Living Tapes (US), ooit voor het nakende EINDE. (http://www.reverbnation.com/)

 

PUIN + HOOP

puin + hoop large
Puin + Hoop

De improvisatiedrift van dit Nederlandse trio wordt vakkundig losgelaten op synthesizers, keyboards, gitaren, effectenbakken en allerhande. Hun mengeling van analoge drones, ambient, noise en veldopnames is van een dwarse, eigenzinnige schoonheid, nooit hetzelfde, want optredens zijn altijd geïmproviseerd. Puin + Hoop laat zich ervaren als een gruizig laboratorium van elektronisch experiment, waar je wordt meegetrokken in de zoektocht naar het geluid dat puin uiteindelijk verandert in hoop. (www.myspace.com/puingeefthoop)

 

ALKERDEEL

alkerdeel 1
Alkerdeel

‘Alkerdeel’ is Oost-Vlaams (Eekloos, om precies te zijn) voor ‘mestkar’. De drie jeugdvrienden Pui, Nieke en Pede – echte namen – jamden al enkele jaren samen op respectievelijk gitaar, drum en zang. Ze brachten in die bezetting zelfs al de tape ‘Luizig’ uit op Funeral Folk op aangeven van Willem ‘Blesken’ (onder andere van Sylvester Anfang), die het debuut ook haar treffende omschrijvende naam gaf. De 66 exemplaren waren in geen tijd de deur uit, en al gauw volgde een heruitgave op cd door het Schotse At War With False Noise. In 2007 werd QW – nog steeds echte naam – ingelijfd als bassist, en vanaf toen werd het menens. Supports voor onder meer Wolves In The Throne Room en Lugubrum, een debuutplaat die het op de Roadburn-website tot ‘Album of the Day’ schopte, en geprezen optredens op Incubate, Ashes To Ashes Doom To Dust en Aurora Infernalis. Begin 2012 volgde de opmerkelijke tweede plaat ‘Morinde’, die ogenblikkelijk potten wist te breken. Wie hun waanzinnige set op Roadburn heeft gemist, krijgt een herkansing! (www.alkerdeel.be)

+ GONZO (CIRCUS) DEEJAY’S

KortingsbonLAC

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!