728x90 MM

Gonzo (circus) DJ’s beklimmen de planken

De komende week zijn onze Gonzo (circus) DJ’s weer op een aantal plaatsen live te bewonderen. Eén van onze helden is op 7 september de bewonderen op GNOD. Waarna twee van onze andere uitblinkers op zaterdag 8 september bij Ballard weer hun plaatjes aan elkaar plakken.
gnod
Gnod

We trappen het weekend op vrijdag 7 september af met Chef Tournel bij GNOD in het Brusselse Les Ateliers Claus. Eerder beschreven we GNOD als de band die opviel door ‘een onaards luide set en een grensverleggend basgeluid’. We interviewden Paddy Shine en Chris Haslam van GNOD dan ook uitgebreid in Gonzo #110. Zoals u al in het interview kon lezen: De jongens houden wel van een streepje beukende techno, en stelden zelf voor om plaatjes op te leggen. Ons hoefden ze dat geen twee keer te vragen! (ingnodwetrust.tumblr.com)

Op 8 september staan onze DJ’s Martijn Venekatte en Maarten Schermer in het Paradiso. Het poppodium brengt die avond een eerbetoon aan de Engelse schrijver J.G. Ballard (1930-2009). Op deze ‘bonte avond der gruwelijkheden’ biedt Paradiso een multidisciplinaire ode aan deze aimabele verkondiger van de totale ineenstorting van onze maatschappij. Er zijn lezingen van Ballard-kenner Thomas van Aalten en schrijver Joris van Casteren die een ongezonde interesse heeft in mislukte bouwprojecten. Er is ook muziek van Stellar OM Source die zich door Ballard liet inspireren. Ook brengt The Anti-Group/T.A.G.C./Clock DVA een speciaal stuk, gebaseerd op Ballards korte verhaal ‘Track 12’. De hele maand september is bovendien in de mediaroom van de Melkweg (gratis toegankelijk) een expo te zien met werk van onder andere de Nederlandse fotografe Natascha Libbert. En in Melkweg Cinema is de eerste week van september een reeks Ballard-gerelateerde films te zien. Wil jij dit absoluut niet missen? Win hier kaartjes!

 

 

 

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!