728x90 MM

Gonzo (circus) #126: interviews met Holly Herndon, Grouper, Hana Miletić, Tomaga, Lawrence English en Afrikan Sciences

Gonzo (circus) #126 bevat interviews met onder andere Holly Herndon, Grouper, Lena Willikens, Hana Miletič, Tomaga, Lawrence English en Afrikan Sciences. Mis deze editie niet! Abonneer je voor vrijdag 20 februari op Gonzo (circus) en ontvang 'm thuis!

Begin maart ligt Gonzo (circus) #126 samen met Mind The Gap #113  voor je klaar. Abonneer je vóór vrijdag 20 februari op Gonzo (circus) en ontvang ‘m thuis! 

Officieel is het dan nog geen lente, maar haal begin maart de frisse Gonzo (circus) uit de verpakking, drop Mind The Gap in je cd-speler, zet de ramen wijd open en geniet van een verkwikkend briesje voor de geest, oren en ogen!

 

Vrouwen met visie

GC126_Cover In deze editie interviews met zeven ‘vrouwen met visie’ op hun eigen muziek en kunst en de wereld. Vrouwelijke artiesten die je dit (voor-)jaar aan het werk kunt zien en/of horen. Holly Herndon komt binnenkort met een nieuw album en staat op Bozar Night eind april. René van Peer had een diepgravend gesprek met haar.

Ook Grouper komt met haar nieuwe album ‘Ruins’ naar de Gentse Vooruit en naar Rewire Festival. Doorgaans heeft ze niet veel zin in journalisten, maar de sympathieke aanhouder wint en Maarten Schermer mocht haar bij hoge uitzondering interviewen.

Katrien Schuermans sprak met SØS Gunver Ryberg, vroeger stuntvrouw, nu elektronica producer/geluidskunstenares/componiste en dat bleek de omgekeerde wereld te zijn. Ook pardoes in een andere wereld getuimeld is Katie Gately: van film naar muziek. Sanne Huysmans volgde haar in haar artistieke voetsporen. Intussen pendelt Lena Willikens tussen de scenes in Keulen en Düsseldorf, ontdekte Theo Ploeg.

In Brussel binnenkort zijn Rie Nakajima met haar subtiele speelse installaties op Performatik 2015, en fotografe Hana Miletić, genomineerd voor Young Belgian Art Prize 2015. Respectievelijk Nico Kennes en Tom Nys keken mee naar hun werk.

 

Eurofuturisme

Er is een toekomst zonder wetenschap verheerlijkende prietpraat, dat betoogt het Rotterdamse Instituut voor Avantgardistische Recreatie. In 2015 en 2016 is het Eurofuturisme de programmatische onderlegger van WORM. De komende twee jaar lees je er geregeld over in Gonzo (circus). In de flanken gedekt door zijn mede frontsoldaten zet chef de mission Hajo Doorn in Gonzo (circus) #126 alvast de beginselen uiteen.

En van 1 t/m3 mei viert het Online Radio Festival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam de wereldwijde opkomst en diversiteit van internet radiostations. Da’s mooi, want als jij Harold Schellinx vraagt wat, artistiek én politiek, het allerbeste in dit leven is, dan zeg hij: “Dat is de Radio!”

 

Room 40

Lawrence English begon ooit als tiener met het ruilen van tapes, intussen is hij al 15 jaar baas van Room 40. Robert Muis had een indringend gesprek met hem over muziek, stilte en teleurstelling in de Australische politiek. In december stond naast Lawrence English ook Tomaga op het podium van Madeiradig. We waren zwaar onder de indruk en Koen Lauwers hoorde Tom Relleen en Valentina Magaletti uit over hun mix van jazz, psychedelica en minimalisme, hun bizarre visuals en Dokter Zjivago. Nihill: zo enigmatisch als ze lijken, zo spraakzaam waren ze tegen Dimitri Vossen.

 

Gonzo’s hoekje voor volwassenen

Naar goede gewoonte ook in deze editie Signalementen (Afrikan Sciences, Youff en Blood Music), een labelreport (Barreuh), een resident (MER.Paper Kunsthalle), luisterprofielen van Guy Peters en Maurice Dumont en een geheel nieuwe rubriek: Gonzo’s hoekje voor volwassenen. De Geluidsarchitect zorgt voor je portie amusement in Gonzo (circus)!

 

Recensies! Recensies! Recensies!

Geen Gonzo (circus) is compleet zonder recensies. Zoals gebruikelijk een dikke 20 pagina’s muziekrecensies – visueel geïntroduceerd door Thomas & Jurgen – en daarnaast uitgebreide besprekingen van de nieuwe biografie over Robert Wyatt en werk van Phill Niblock dat eindelijk op dvd verscheen. Jan Nieuwenhuis vertelt ons waarom we Dick Raaijmakers ‘De Methode’ – nu opnieuw uitgegeven bij het Balanseer – moeten lezen. En hoofdredacteur Gé Huismans en filmredacteur George Vermij geven hun respectievelijke mening over Marcel Hanouns herontdekte werk.

 

Mind The Gap

Bij elke editie van Gonzo (circus) geven we je gratis en voor niks de Mind The Gap-cd. Je kunt luisteren naar o.a. Holly Herndon, Tomaga, Nihill, Grouper en Afrikan Sciences. Handig terwijl je Gonzo (circus) leest! En daarnaast een aantal tracks om te ontdekken. De bijzondere hoes is ook dit keer van Lou Mouw!

Niet missen? Abonneer vandaag nog!

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!