728x90 MM

GONZO (CIRCUS) PRESENTEERT: The Rest Is Noise met Robert Henke (Monolake), Lakker, Peter Kirn & Von Nohrfelt Ensemble (19/12/2014)

Op vrijdag 19 december presenteert elektronica/techno-producer Robert Henke zijn lasershow Lumière in Muziekgebouw aan't IJ! En we sluiten 't jaar subliem af met het Ierste duo Lakker dat net een tweede ep heeft uitgebracht op R&S, het Amsterdamse Von Nohrfeldt Ensemble en de in Berlijn wonende mediakunstenaar Peter Kirn. En de Gonzo (circus) dj's!

Op vrijdag 19 december presenteert elektronica/techno-producer Robert Henke zijn lasershow Lumière in Muziekgebouw aan’t IJ! En we sluiten ‘t jaar subliem af met het Ierste duo Lakker dat net een tweede ep heeft uitgebracht op R&S, het Amsterdamse  Von Nohrfeldt Ensemble en de in Berlijn wonende mediakunstenaar Peter Kirn. En de Gonzo (circus) dj’s!

The Rest Is Noise - Robert Henke
The Rest Is Noise – Robert Henke

Lumière is het geesteskind van de Berlijnse elektronicaproducer en uitvinder Robert Henke. Met zes krachtige lasers tekent hij snel opeenvolgende vormen, schijnbaar zwevend in de ruimte die hij met zelfontwikkelde software live transformeert tot muziek. Lumière is een unieke performance van een van de meest invloedrijke vernieuwers in de elektronische muziek.

Als deel van het minimal/technoproject Monolake vestigde Henke in de jaren 1990 zijn naam met baanbrekende muziek op de grens van techno en experimentele elektronica. Samen met medelid van Monolake Gerhard Behles ontwikkelde hij in 1999 Ableton Live, dat wereldwijd uitgroeide tot de meest gebruikte software voor het live maken van elektronische muziek.

In het voorprogramma staat Von Nohrfeldt: een ensemble rond Amsterdammer Rutger Muller die een bijzondere audiovisuele performance brengt gebaseerd op zijn pas verschenen album, Protokols. Op zijn bandcamp omschrijft hij zijn muziek als: “Mystic ambient-techno confronted with classical and avant-garde music. Inspired by Murcof, Scelsi, Dowland, Feldman, Roach, Zorn, ethnic instruments, jam sessions, sampling, dancing, nature and (the search for) serenity in darkness.”

En er is meer:
In de kleine zaal staat na het concert van Robert Henke een aanvullend programma ter verdieping van het concert van Robert Henke. Peter Kirn (VS) en Lakker (IR) treden op en DJ’s Maarten en Oscar van Gonzo(circus) draaien tot 01:00 de fijnste elektronica.

Peter Kirn is een elektronische muzikant en media-artiest, geschoold in klassieke compositie en piano en geboren in Louisville, Kentucky. Met zijn audiovisele presentatie [buffer] solution grijpt hij terug naar de stoffen in ons bloed, de daadwerkelijke componenten van het levenselixer zelf.

Het Iers techno-duo Lakker kwam eerder dit jaar met de spraakmakende release ‘Mountain Divide’ op het Gentse label R&S en ontving daarmee support van niemand minder dan Aphex Twin. Ook hun Boilerroom set deed onlangs stof opwaaien. Elektronische soundscapes met een onheilspellende ondertoon maken dit de perfecte afsluiter van de avond. (

Meer informatie: http://www.muziekgebouw.nl/agenda/Concerten/3547/Robert_Henke/Lumiere/
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/944226218939701


PS:

Op zaterdagmiddag 20 december om 14:30 uur geeft Robert Henke uitleg over zijn setup bij STEIM in Amsterdam (Utrechtsedwarsstraat 134).
Meer info: https://www.facebook.com/events/836618786370277/

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!