728x90 MM

FOTOVERSLAG: Satta Outside Festival, Litouwen

Vorige week was er een nieuwe editie van het Satta Outside Festival in Litouwen. Onze ervaringen van vorig jaar kon je hier en hier lezen.

Vorig jaar beviel ons zo goed, dat we dit jaar teruggingen. Deze keer hadden we iets meer Belgen in ons kielzog. Het festival had namelijk muzikanten Squeaky Lobster en Sagat van het Brusselse VLEK-label uitgenodigd om op het festival te komen spelen!

Opnieuw was het een zeer fijne ervaring om naar Satta te gaan. Op het programma stonden artiesten als de Duitsers van Mouse On Mars, de Engelse producers MRK1 en Dark Sky. Als headliner was er onder andere Nicole Willis And The Soul Investigators. Verder op de affiche waren er ook nog Dorian Concept, Cloud Boat, Tropics, Cinnaman, Darkhouse Family, Playpad Circus, Fingalick. Naast deze artiesten was er ook de traditionele Beat Battle / Ritmo Kovos. Die laat het publiek kennismaken met nieuw talent uit het wereldje. De jury voor deze battle was dit jaar trouwens de Britse muzikant Kelpe. Even traditioneel ondertussen was de Beach Party waarbij DJ’s van allerlei slag heel de middag muziek uitstorten over het ontspannen publiek. Nieuw was ook het podium dat gewijd was aan Mondayjazz.

Qua lokaal talent onthouden we vooral de jonge Litouwse producent en zanger UMIKO, die ons helemaal betoverde.

In vergelijking met vorig jaar was het festival sterk georganiseerd met oog voor details. Van de grafische kant, met als uitschieter het prachtige fresco boven de Arena. Daarnaast was er in de bosjes rond het festival plaats voor projecties. Letterlijk hoogtepunt was de luchtballon waarmee je een korte vlucht kon maken!

Ondanks de puike organisatie waren we toch een beetje teleurgesteld door de programmering, die minder gevarieerd was dan verleden jaar. Toen konden we veel meer bands ontdekken. Navraag leerde ons echter dat een aantal artiesten omwille van verschillende redenen op het laatste moment hun kat had gestuurd. Dat verklaart natuurlijk veel. Ondanks deze mindere programmering staan we er, als alles meezit, volgend jaar opnieuw!

Gezien 10-12 augustus 2012, Sventoji, Litouwen.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!