728x90 MM

FILM: Peter Broderick boert voor Incubate

De jaloersmakend getalenteerde multi-instrumentalist Peter Broderick verkende in zijn omvangrijke, eclectische oeuvre al diverse genres, instrumenten en klankkleuren. Toch zijn er een aantal duidelijke constanten in al zijn werk te vinden: kalmte, sereniteit, een doorgaans erg organische klank, en een krankzinnig hoog werktempo. Incubate had dus geen betere muzikant uit kunnen kiezen dan Broderick voor hun residency op een Brabantse bioboerderij.

Peter Broderick Peter The Farm Incubate 11
Still uit Peter & The Farm

Broderick verbleef in mei dit jaar tien dagen in bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek, waar hij hielp met alle daar voorkomende klussen – van het ter wereld brengen van een kalf tot de slacht – en ondertussen inspiratie opdeed voor nieuw werk. Het resultaat van de residency was uiteindelijk iets magerder dan Incubate wellicht gehoopt had; hij schreef er twee liedjes en een korte piano-instrumental, en er werd een film van 20 minuten geschoten. Niet verkeerd, maar Broderick schreef ook al eens een compleet album in 3 dagen.

Peter Broderick Peter The Farm Incubate 3
Still uit Peter & The Farm

Enfin, de kwantiteit-kwestie even latend voor wat hij is; het optreden dat hij tijdens Incubate gaf in ’t Schop was prachtig, de liedjes die hij er debuteerde eveneens, en ook de korte film, die bij een optreden van Broderick in de Catharinakerk in première ging, is zeer de moeite waard. En gelukkig tonen ze bij Incubate weer eens hun liefde voor open source en delen: de film in kwestie, ‘Peter & The Farm’, is nu te zien op hun website. Twintig minuten prachtige, soms indringende beelden van het boerderijleven, vergezeld van Broderick op zijn meest folky.  Een prachtig document van een mooi project. Wij zeggen: ga dat zien!

Bekijk ‘Peter & The Farm’ op de website van Incubate

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!