728x90 MM

Festivalgids en concertagenda 2023

De jaarlijkse Gonzo (circus)-festivalgids is na enkel festivalloze zomers weer terug van weggeweest: van kleinschalige pareltjes tot het ouderwetse platgetrapte festivalveld en van een heerlijke bak herrie tot jazzimprovisatie, er is genoeg te beleven dit festivalseizoen. Deze festivalgids biedt voor de twijfelaar soelaas!

De jaarlijkse Gonzo (circus)-festivalgids is na enkel festivalloze zomers weer terug van weggeweest: van kleinschalige pareltjes tot het ouderwetse platgetrapte festivalveld en van een heerlijke bak herrie tot jazzimprovisatie, er is genoeg te beleven dit festivalseizoen. Deze festivalgids biedt voor de twijfelaar soelaas!

dunk!festival
Postrock-, slowcore- en mathcoreliefhebbers verzamelen zich deze lente in Gent. De Gonzo (circus)-lezer gaat alvast goed voorbereid op pad: Slumberland & Sainkho Namtchylak, Use Knife en Maria W. Horn kwamen al eens eerder op deze pagina’s voorbij. Ga daarnaast ook zeker kijken naar Contemporary Noise Ensemble en natuurlijk Godflesh.
18-20/5 | Gent | dunkfestival.be

Intergalactic FM
Tijdens Intergalactic FM’s festival zullen er in vier dagen tijd en in twee steden honderd acts optreden. De eerste drie dagen zullen plaatsvinden in Panama Racing Club (waarvandaan ook een livestream is) en PiP in Den Haag, terwijl de laatste dag wordt afgesloten in Studio 508, Amsterdam. Dat belooft een interessant weekend te worden, met onder meer Alberta Balsam, Dollkraut en tal van andere namen met een flinke dosis adrenaline.
18-21/5 | Den Haag & Amsterdam | intergalactic.fm/festival/2023

London Calling Festival
Engelse toeristen? De gemeente Amsterdam heeft er jaarlijks flink wat uit de gemeenteperken te sjouwen. Maar voor London Calling wordt er gelukkig geen ontmoedigingscampagne opgezet. Met optredens van onder andere Benefits, Enola Gay en Heartworms zet Paradiso met recht zijn (hemel)poorten wagenwijd open.
19-20/5 | Paradiso, Amsterdam | londoncalling.nl

Jazz à Liege
Dit Luikse indoorfestival kende al spannendere line-ups. Maar met Nduduzo Makhathini haalt het wel één van de boeiendste pianisten van het moment naar dit land. Als kleinzoon van een traditionele genezer erkent de Zuid-Afrikaan als geen ander de spirituele kant van muziek. Zo ging hij ook pas jazz omarmen nadat hij ‘A Love Supreme’ had ontdekt. Vermeng dit met een politieke missie om de verdrongen taal van zijn stam uit te dragen via muziek en je krijgt zeker solo bijzonder krachtige momenten.
25-28/5 | Luik | jazzaliege.be

Sniester Festival
In Den Haag hoeft het niet moeilijk: als het maar schuurt, giert, knarst en rammelt (of voor wie beter bekend is volstaat rauzen, mollûh en tetteren). Met zowel pareltjes uit het lokale circuit als internationale rockvernieuwers Cucamaras, Ditz, Coilguns en Bo Ningen op de line-up.
26-27/5 | Den Haag | sniester.nl

Lotto Brussels Jazz Weekend
Een heel weekend gratis muziek meepikken op pleinen, in kelders en kroegen? In Brussel koppelen ze het al jaren aan kwaliteit, met dit jaar kleppers als schroothoop, Theon Cross en Kosmo Sound. Stop ook zeker bij Mobilhome: met Vitja Pauwels en Sam Comerford aan boord, schakelt de band makkelijk van aanstekelijke grooves naar free jazz, americana, Caribische muziek, punk, enzoverder. Dit alles steeds met één teen in de seventies dankzij de toetsen van eigenzinnige chauffeur Camille-Alban Spreng. Pas mal.
26-28/5 | Brussel | lottobrusselsjazzweekend.be

Music Meeting
Music Meeting heeft nog het meest weg van een goed gecureerd ambassadefestival, of een wereldwijd Songfestival in meer stijlen dan pop. Zo’n typisch festival waarvan je het nu al in de decennia lopende archief doorneemt en ‘was ik maar gegaan…’ denkt. Met dit jaar niet te missen: de rock van het Frans/Japanse Poil Ueda (rondom biwa-speelster Junko Ueda) en de Pools/Pakistaanse samenwerking tussen EABS en Jaubi.
27-29/5 | Nijmegen | musicmeeting.nl

The Crave
Met een beetje geluk is het een droge dag in juni, zodat je tijdens The Crave in Den Haag kunt dansen op Amerikaanse houseproducer Octo Octa, of de platen van de uit Rotterdam afkomstige dj Suze Ijó. In zo’n mooie omgeving als het Zuiderpark kun je ook even die vriend meenemen die na een avondje drinken in de kroeg nooit mee wil naar de club.
3/6 | Den Haag | thecrave.nl

Artefact Sound
Doorheen de maand juni opent het Leuvense Stuk de deuren voor een muzikale ontdekkingsreis doorheen thema’s als extase, escapisme en rituelen. En daar halen ze een hele rits scherpe namen voor in huis: Klein, ssaliva, Grid Ravage, Om Unit en Use Knife, die in Gonzo #172 nog hun relaas deden. Maar blikvanger is zonder twijfel het gezamenlijke optreden van Charlemagne Palestine en Seppe Gebruers. De twee klaviermeesters spelen samen op vier vleugelpiano’s, met een kwarttoon verschil gestemd!
8-25/6 | Leuven | artefact-festival.be

Best Kept Secret
Best Kept Secret staat ook dit jaar klaar met een line-up die alle hoeken van de hedendaagse popmuziek verkent: van een icoon als Aphex Twin tot nieuwbakken stemmen als Pongo. Onze tips: Jockstrap, Caroline Polachek, Terzij De Horde, The Voidz en Crack Cloud.
9-11/6 | Hilvarenbeek | bestkeptsecret.nl

Bruismelk
Ultra Eczema’s ‘festival voor vierde-wereldmuziek’ slaat dit jaar zijn tenten op in de Turnhoutse De Warande, waar Dennis Tyfus deze lente en zomer een tentoonstelling heeft lopen. Verwacht u aan een No Choice Tattoo stand, een No Choice bar, een No Choice taxidienst en live concerten en performances door Amber Meulenijzer, Jeugdbrand (Dennis Tyfus en Jeroen Stevens), Tony Knollt, Sven-Åke Johansson, Suzan Peeters en Heleen Van Haegenborgh.
17/6 | Turnhout | warande.be

Conflux
Het is bijna niet voor te stellen dat Conflux pas zijn tweede editie zal ingaan dit jaar, gezien het festival een nodige toevoeging is in een uit experimenten bestaande stad als Rotterdam. Ook dit jaar bevraagt het festival een belangrijk, bijna dystopisch thema: op wat voor manieren werkt de perceptie van de mensheid en hoe staat deze in verhouding tot de wereld van machines? Antwoorden op deze vraag komen langs in een mengelmoes van livemuziek (Drew McDowall, Leila Bordreuil, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, …), conferenties, talks en installaties.
15-18/6 | Rotterdam | confluxfestival.nl

North Sea Round Town
Hermeto Pascoal komt naar North Sea Jazz! Wie wil opwarmen voor de prettig gestoorde Braziliaan, krijgt tweeënhalve week de kans tijdens een off-festival dat in alle uithoeken van Rotterdam opduikt. Zo opende North Sea Round Town vorig jaar nog met een ambientconcert/performance op de bodem van het voormalig tropisch zwembad Tropicana met improvisatoren als George Dumitriu en Joachim Badenhorst. Die laatste doet dit jaar dat kunstje over in een vroegere margarinefabriek als leider van Youran, een internationaal ensemble met een taiko-percussionist, sampler, trompettist, … Zouden er weer ligstoelen klaarstaan?
22/6-9/7 | Rotterdam | northsearoundtown.nl

La Nature
Festival met een weinig verhullende naam, La Nature vindt namelijk plaats in de Ardennen. Dit jaar zullen Liew Niyomkarn, Mohammad Reza Mortazavi, Zbigniew Chojnacki en tal van installaties en workshops de haringen van je campingtent uit de grond blazen. Geen probleem, met zo’n line-up bevind je je toch enkel op de festivalheide.
22-26/6 | Vielsalm | lanature.be

Gent Jazz
Gent Jazz staat op uit de dood en Norah Jones komt dat bezingen. Naast de grote publiekstrekkers en namen als Arooj Aftab en Kahil El’Zabar Quartet, krijgt ook Belgisch talent nog volop speeltijd. Zo kan Alex Koo er de kers op de taart zetten na een voorjaar waarin zijn ijzersterke soloplaat de ene sterrenrecensie na de andere kreeg en hem in de pers zelfs een vergelijking opleverde met Keith Jarrett. Internationale klasse.
5-15/7 | Gent | gentjazz.com

Brosella
Niemand pakt zijn nummers – en die van anderen – zo lieflijk uit als de gelouterde pianist Fred Hersch. Dat zijn trio New York voor één avond inruilt voor het groene amfitheater aan de voet van het Atomium, onderstreept de ambitie die het nog steeds gezellige Brosella sinds enkele jaren toont. Verder geeft het festival ook een podium aan jong geweld als Binker Golding, bekend van de tandem Binker & Moses dat jazz koppelt aan street credibility.
8-9/7 | Brussel | brosellafestival.be

Bos! Festival
Ook in verre West-Vlaamse uithoeken zijn enorm gezellige muzikale gelegenheden te vinden. Zo kom je ons in juli waarschijnlijk wel tegen op Bos! Festival. Pittoresk, ecologisch, gezellig, muzikaal én gezinsvriendelijk! Want kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis binnen. Muzikaal is het een spreidstand tussen ontdekking en gevestigde waarden. Voor die eerste categorie heb je de Brusselse Catherine Graindorge die vorig jaar een ep met Iggy Pop uitbracht, Loverman en Dienne. In de gevestigde categorie heb je Flip Kowlier en Ruben Block, maar eveneens Emma Ruth Rundle, die in een ver verleden al in Gonzo (circus) #139 stond. Vermaak voor elke smaak dus!
15/7 | Domein Berlegen | wildewesten.be/nl/event/bos-festival-2023

Boomtown x Out The Frame
Combinatie van betaalde en gratis optredens op de Kouter, met dit jaar onder meer Alabaster dePlume en een openingsdag in samenwerking met jazzlabel Sdban. Onderdeel van Boomtown is een gratis zomereditie van Out The Frame, met onder meer Chibi Ichigo en Glints.
14-20/7 | Gent | boomtown.be

Valkhof Festival
Doorgeprikte blaren, zonnesteek, en nog twintig kilometer te gaan… nee bedankt! Wij trekken liever op onze dansschoenen naar het Valkhofpark, want op dit gratis festival draait alles om het ontdekken van nieuwe muziek uit onverwachtse hoeken. Met dit jaar onder meer: Birds In Row, Nusantara Beat, The Beths, Kuunatic, Frankie and the Witch Fingers.
15-21/7 | Nijmegen | valkhoffestival.nl

Dekmantel
Ook dit jaar heeft Dekmantel ons een line-up voorgeschoteld waar je haast ongeduldig van wordt. Naast internationale acts als Shygirl, William Basinski en Kate NV heeft het festival ook flink wat lokale acts geboekt die het interessante karakter van de Nederlandse elektronische scene belichten. Denk aan acts als Carista (van het Utrechtse label United Identities), Mad Miran en Nèna. Typisch een festival waarvan het niet uitmaakt welke dag je gaat: je zult altijd tegen een plezante verrassing aanlopen.
2-6/8 | Amsterdam | dekmantelfestival.com

Micro Festival
Al voor de dertiende keer maakt Micro Festival de Luikse omgeving onveilig. De line-up slaat een mooie balans tussen vleugjes elektronische muziek en het betere gitaargeweld. Eerste namen zijn aangekondigd, met blikvangers als Fat Dog, Horse Lords, Deadletter en Dali Muru & The Polyphonic Swarm. Micro Festival zet vooral in op kleinschalige gezelligheid. We kunnen het ze niet kwalijk nemen!
4-6/8 | Luik | microfestival.be

Catacombs Open Air
Het Antwerpse kleine, maar fijne metalfestival Catacombs bestaat twintig jaar en viert dit op 19 augustus met een gratis zomereditie, Catacombfest Open Air. Niet in een donker, zweterig hol, maar in het mooie Steytelinck Park in het Antwerpse district Wilrijk. Het leven is al duur genoeg en met onder meer Hemelbestormer, Crouch en blackmetalmachine Wiegedood als headliner blijven er wat euro’s over voor koude biertjes en bandmerchandise.
19/8 | Antwerpen

XRDS
De Brusselse club Fuse treedt niet zo vaak uit de eigen krochten. Maar voor het eigen festivalletje XRDS, uit te spreken als Crossroads, doen ze het met veel schwung. Onder een viaduct pompen smaakvolle techno- en housebeats met veel gedaver doorheen het Brusselse Vijverspark. Bovendien mag je beiden avonden een afterparty in Fuse verwachten. Kies tussen drie stages, op twee verschillende dagen, uit een verzameling van om en bij de veertig namen! Wij kiezen eerst en nemen: Karenn, Objekt, Zenker Brothers en Or:La. Jouw beurt!
19-20/8 | Brussel | xrds.be

Summer Bummer
Geen zomer is compleet zonder een overgave aan de vrije improvisatie op Summer Bummer. Dit jaar strijkt het intieme festival voor het eerst neer in Trix. Wie al zeker komt: Rob Mazurek! De cornettist kennen we uiteraard van de immer transformerende ensembles Chicago Underground en Exploding Star Orchestra, dat dit jaar nog een uitstekende plaat uitbracht. Met multi-instrumentalist Ben LaMar Gay telt de line-up bovendien nog een naam uit Chicago’s avantgardescene, en ook de acte de présence van Oren Ambarchi stemt uiteraard vrolijk. Dat belooft.
25-26/8 | Antwerpen | soundinmotion.be/concerts/summer-bummer-festival-2023

Down The Hill
Letterlijk middenin de Vlaams-Brabantse velden vindt in het weekend van 25 en 26 augustus voor de vijfde maal het Down The Hill-festival plaats in Rillaar, gehucht van Aarschot. Sinds het begin focust het sympathieke, DIY en kleinschalige festival (ook dit jaar worden er maximum zeshonderd kaartjes in de verkoop gegooid) voornamelijk op stoner en psychedelica, maar dit jaar wordt met de komst van een extra podium (‘Dôme’) het stilistisch spectrum wat open getrokken. Naast headliners als Radar Men From The Moon, Earthless en Condor Gruppe moeten ook onder meer Bear Bones, Lay Low, Frankie Traandruppel en cultfiguur Koonda Holaa het publiek in hogere sferen brengen.
25-26/8 | Rillaar | downthehill.be

Weekender
Meakusma heeft zich de laatste jaren bewezen als het meest avontuurlijke festival van België. Wat het ook extra jammer maakte om te horen dat ze dit jaar een editie overslaan om eventjes te herbronnen. Niet getreurd! Er is een gulden middenweg gevonden. Weekender is een muzikale driedaagse, georganiseerd in het Waalse Sankt Vith, georganiseerd door het volk achter Meakusma in samenwerking met radiozender en smaakmaker We Are Various. Nog geen line-up bekend, maar met zo’n reputatie hoeft dat ook niet om ons vertrouwen te winnen.
25-27/8 | Sankt Vith | meakusma.org/event/weekender

Misty Fields
Verscholen in een klein bosje aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel verrijst begin september een sympathiek festival met een fijne neus voor talent. Op het menu staat vooral veel post-punk, psychedelica en garagerockbandjes, maar ook kom je er een verdwaalde singer-songwriter tegen. Naast grote namen als SHAME, Preoccupations en Personal Trainer, staan er ook leuke ontdekkingen als The Murlocs, Lambrini Girls, SCALPING én Gonzo (circus)-alumni Slift en Ditz. En dit alles ook nog heel smaakvol omlijst in een feeërieke omgeving, met het lekkerste lokale eten en drinken. Maar ook beeldende kunst en theater maken deel uit van het programma.
8-10/9 | De Groote Peel | mistyfields.com

Soulcrusher
Poppodium Doornroosje in Nijmegen heeft een fijne omgeving gecreëerd waar indoor-festivals kunnen groeien tot toonaangevende spelers in het live-circuit. Zo is daar Zeitgeist in december en Sonic Whip in mei. Maar het meest in het oog en oor springend is toch wel Soulcrusher. Begonnen als een soort van kleine broer van Roadburn, heeft het nu een hele eigen signatuur gekregen omdat het vaker nét iets zwaarder programmeert dan de Tilburgse evenknie. De eerste namen zijn Alcest, Ahab, Svalbard, LLNN, Plebeian Grandstand, Dawn Ray’d, Fvnerals en Wake.
13-14/10 | Nijmegen | doornroosje.nl/festival/soulcrusher

——-


6X FIJNPROEVERS
24-29/5 Citadelic 2023 (Gent)
21-23/7 Wonderfeel (Landgoed Schaep en Burgh)
29/6-28/7 Recyclart Holidays (Brussel)
6-10/9 Gaudeamus (Utrecht)
28/8-3/9 Doek Festival (Amsterdam, Brussel, Berlijn)
1/6-1/7 Holland Festival (Amsterdam)

9X LUID & HARD
26-27/5 Graveland (Hollandscheveld)
27/5 Skinfest (Mierlo)
22-24/6 Jera On Air (Ysselsteyn)
25/6 Kliko Fest (Haarlem)
30/6-2/7 Pitfest (Emmen)
7-9/7 Ieper Hardcore Fest (Ieper)
4-5/8 Brakrock (Duffel)
19-21/10 Left Of The Dial (Rotterdam)
20-22/10 Desertfest Antwerp (Antwerpen)

9X ENERGIE
10/6 Drift Festival (Nijmegen)
23-25/6 Couleur Cafe (Brussel)
25/6 Panorama Festival (Marcinelle)
30/6-2/7 Paradise City 2023 (Perk)
27-30/7 Esperanzah! (Floreffe)
29-7 Orbit Festival (Bunnik)
4-5/8 Absolutely Free (Genk)
8-9/9 Draaimolen Festival (Tilburg)
16/9 Doel Festival (Doel)

5X BUITEN DE LIJNTJES
3/9 Dutch Modular Fest (Utrecht)
28/9-1/10 Murf/Murw (Tilburg)
27-29/5 An Ode To Harry Smith’s ‘Anthology of American Folk Music’ (Brussel)
19/5 Outrageous (Brussel)
29/6-1/7 Night Shift – KANAL (Brussel)

5X KUNST. MEER.
1-4/6 Oorzaken Festival (Amsterdam)
2-3/6 Echoes of Dissent (Brussel)
14-16/9 Read My World (Amsterdam)
30/8-3/9 BUT Film Festival (Breda)
7-10/9 Gogbot (Enschedé)

15X BUITENLAND
2-6/6 Q3AMBIENTFEST (Potsdam, Duitsland)
5-8/6 Beaches Brew (Marina di Ravenna, Italië)
9-11/6 Terraforma (Villa Arconati, Italië)
6-9/7 Heroines of Sound (Berlijn, Duitsland)
21-23/7 Konfrontationen #43 (Nickelsdorf, Duitsland)
4-6/8 OFF Festival (Katowice, Polen)
11-13/8 Flow Festival (Helsinki, Finland)
11-12/8 Void Fest (Waldmünchen, Duitsland)
16-19/8 Fekete Zaj Fesztivál (Gyöngyös, Hongarije)
23-26/8 Météo Mulhouse (Mulhouse, Frankrijk)
24-28/8 Dekmantel Selectors (Tisno, Kroatië)
1-3/9 Supersonic Festival (Birmingham, Verenigd Koninkrijk)
7-9/9 Prophecy Fest (Balver Höhle, Duitsland)
7-17/9 Berlin Atonal 2023 (Berlijn, Duitsland)
26-29/10 Semibreve (Braga, Portugal)

6x KLASSIEKER
31/8-3/9 Into The Great Wide Open (Vlieland)
13-17/7 Dour (Dour)
27-30/7 Sfinks Mixed (Boechout)
29-30/7 Milkshake Festival (Amsterdam)
4-6/8 Reggae Geel (Geel)
22-24/8 Leffingeleure (Leffinge)

EN DAN OOK NOG…
19-21/5 Afropolitan Festival (Brussel)
27-28/5 Lente Kabinet Festival (Het Twiske)
4/6 Ongehoord (Antwerpen)
24/6 Transit Festival (Antwerpen)
14-15/7 Rock Herk (Herk-de-Stad)
8/9 SMG Music Fest (Sart-Messire-Guillaume)
8-10/9 Deep In The Woods (Heer-sur-Meuse)
24/9 Indiestad Fest 2023 (Amsterdam)

Concertagenda

17/5 Tangerine Dream (013, Tilburg)
17/5 A A Williams, Ismena (EKKO, Utrecht)
17/5 Slumberland & Sainkho Namtchylak, Lukas de Clerck (Het Bos, Antwerpen)
17/5 Showcase Emerging Sound 2023: Diana Duta, Stijn Wybouw, Tom Malmendier & Emilie Skrijelj, Florence Cats (Manhattan, Leuven)

18/5 Poison Ruïn (Doornroosje, Nijmegen)
18/5 Don Kapot + MDCIII (PAARD, Den Haag)
18/5 Unsane + Kalaallit Nunaat (Baroeg, Rotterdam)
18/5 Big|Brave (Ancienne Belgique, Brussel)
18/5 Slumberland & Sainkho Namtchylak, LEYA (WORM, Rotterdam)

19/5 Avalon Emerson & The Charm (Bitterzoet, Amsterdam)
19/5 Master Drummers of Burundi (Grounds, Rotterdam)
19/5 Benefits (Rotown, Rotterdam)
19/5 Zee Skirts, Robbing Millions (De Koer, Gent)

20/5 Otoboke Beaver (PAARD, Den Haag)
20/5 Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, Daggers (Trix, Antwerpen)

21/5 Doodseskader (Willem Twee, Den Bosch)

24/5 Bo Ningen + The Black Delta Movement (VERA, Groningen)
24/5 ascendant vierge (Ancienne Belgique, Brussel)

25/5 Addergebroed presents: Faceless Entity, Deathless Void, Ihloosuhree (Het Bos, Antwerpen)
25/5 Nagasaki Swim, Cloud Cafe (Doornroosje, Nijmegen)
25/5 Coilguns, Down To Dust (Botanique, Brussel)
25/5 Hendrik Lasure, Vitja Pauwels (30CC, Leuven)

26/5 Onderstuur: Krista Papista (Extrapool, Nijmegen)
26/5 Rian Treanor & Ocen James + теплота (teplota) (Les Ateliers Claus, Brussel)

27/5 Sonoscopia, Hansko Visser (WORM, Rotterdam)
27/5 Lingua Ignota (VIERNULVIER, Gent)

29/5 Gilla Band, Model/Actriz (Botanique, Brussel)

30/5 Rose City Band (Bitterzoet, Amsterdam)
30/5 Arooj Aftab, Vijay Iyer & Shahzad Ismaily (TivoliVredenburg, Utrecht)
30/5 AMMAR 808 + Rebel Up Nightshop (Botanique, Brussel)
30/5 Model/Actriz (Roodkapje, Rotterdam)
30/5 Fatoumata Diawara (PAARD, Den Haag)

31/5 Xiu Xiu (Botanique, Brussel)
31/5 Jambinai (VERA, Groningen)
31/5 Zonderwerk + Opya (VIERNULVIER, Gent)

2/6 Eek-A-Mouse + Lion’s Sound Collective (PAARD, Den Haag)
2/6 Raid 002: Spill Gold, Paracetamol, Chauffeur (Roodkapje, Rotterdam)

3/6 Machine Girl (Paradiso, Amsterdam)
3/6 Bhajan Bhoy, Plum Preen, Stöma (Vrijplaats, Leiden)
3/6 Giovanni Di Domenico & Kalle Moberg (De Singer, Rijkevorsel)
3/6 Satanique Samba Trio (De X, Leiden)

4/6 Ist Ist (Melkweg, Amsterdam)
4/6 The Soft Pink Truth, Sunk Heaven (WORM, Rotterdam)
4/6 Pimp My Organ (Muziekgebouw, Amsterdam)
4/6 Merope (KAAP, Oostende)

6/6 Touché Amoré (Doornroosje, Nijmegen)

8/6 Futura Resistenza: Callum G’Froerer & Clara La Licata (Anthony Pateras), Michiko Ogawa, Jasna Veličković, Kleingeld (Roodkapje, Rotterdam)

10/6 Teun Verbruggen + Martina Verhoeven (PlusEtage, Baarle-Nassau)

11/6 Bongzilla, Modder (dB’s, Utrecht)
11/6 Gaye Su Akyol (Paradiso, Amsterdam)
11/6 Moor Mother x Farida Amadou (Ancienne Belgique, Brussel)
11/6 Onderstuur: Roy Montgomery + The Dead C (Extrapool, Nijmegen)
11/6 Sofia Jernberg ft Kjetil Møster, Kit Downes, Petter Eldh (Bimhuis, Amsterdam)

12/6 Death Grips (Paradiso, Amsterdam)
12/6 En Attendant Ana (Botanique, Brussel)

14/6 Sparks (TivoliVredenburg, Utrecht)
14/6 Doomstad: Primitive Man, FVNERALS, Leechfeast (EKKO, Utrecht)
14/6 The Dead C + Roy Montgomery (OCCII, Amsterdam)
14/6 The Hickey Underworld + PEUK (Beursschouwburg, Brussel)

15/6 billy woods & Kenny Segal (Bitterzoet, Amsterdam)
15/6 LEYA + Hun Hun (VIERNULVIER, Gent)

16/6 ascendant vierge (Paradiso, Amsterdam)
16/6 King Ayisoba (Bimhuis, Amsterdam)

17/6 CELESTE (Vera, Groningen)

18/6 50 Years Serge Modulair: Thomas Ankersmit / Floris Vanhoof (Les Ateliers Claus)
18/6 The Chameleons + The Arch (Baroeg, Rotterdam)

20/6 An Interplanetary Night: DJ Marcelle, The Paper Ensemble, Zea, e.a. (Bimhuis, Amsterdam)

21/6 Avalanche Kaito, Vermin Twins (Trix, Antwerpen)

22/6 Catherine Graindorge (4AD, Diksmuide)

23/6 The Telescopes, Space Siren (dB’s, Utrecht)
23/6 Ensemble Nist-Nah (Bimhuis, Amsterdam)

24/6 Wiegedood, Terzij De Horde (PAARD, Den Haag)
24/6 Swan Mean, Red Shades, Tonto, DJ Factorygirl (OCCII, Amsterdam)

27/6 Os Mutantes, Supersonic Blues (PAARD, Den Haag)

28/6 CocoRosie (Ancienne Belgique, Brussel)

29/6 Mabe Fratti (Paradiso, Amsterdam)

30/6 Boubacar Traoré (Grounds, Rotterdam)
30/6 Nkisi & Jolie Ngemi (KAAP, Oostende)

1/7 Marc Ribot Ceramic Dog (LantarenVenster, Rotterdam)
1/7 granvat & Quan Bui Ngoc (KAAP, Oostende)
1/7 Wardruna, Caprera (Patronaat, Haarlem)

6/7 Predatory Void, TAKH (VERA, Groningen)

7/7 Uniform + Psywarfare (013, Tilburg)

9/7 IT DEEL III: Kleefstra Bros & Karen Willems (Thomaskerk, Katlijk)

10/7 Kim Gordon (Paradiso, Amsterdam)

11/7 Sampa The Great (Melkweg, Amsterdam)

15/7 Umwelt (De Nieuwe Nor, Heerlen)

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!