728x90 MM

EXCLUSIEF: met 6 euro korting naar Colin Stetson (01/12)

Colin Stetson e1298511137528
Colin Stetson

Eén van de platen van 2011 was zeker Colin Stetsons ‘New History Warfare II: Judges’ (Constellation Records). Dat album liet volgens onze recensent Martijn Venekatte “al onze vooroordelen over saxofoonmuziek voorgoed verdwijnen”. De jonge Amerikaanse bassaxofonist “tovert drones, minimal music, post punk en god mag weten wat uit een enorme bassax met een wonderlijk resultaat. Effecten en een sterk staaltje circulaire ademhaling doen de rest. En alles is solo in een single take opgenomen. […] Colin Stetson is imposant uit de ketens van de conservatieve jazzwereld gebroken en staat moederziel alleen in een grijs gebied. Te lastig voor de popwereld, te vreemd voor jazz en waar de avant-garde is gebleven vragen we ons al heel lang af.”

Stetson speelde afgelopen tijd bij Esmerine en Siskiyou, en eerder bij Arcade Fire, David Byrne en Bon Iver. En als je nog meer referenties nodig hebt: Efrim Menuck van Godspeed You! Black Emperor hielp zijn nieuwe album opnemen. Tijdens het afgelopen Holland Festival begeleidde hij bovendien coryfee Laurie Anderson, maar ook solo is hij meer dan het ontdekken waard. Het klinkt niet altijd even aangenaam, maar is wel boeiend en intrigerend.

Op 30 november speelt hij in Doornroosje in Nijmegen en op 1 december in het Bimhuis te Amsterdam. Gonzo (circus) zal hem die dag daar interviewen en dat interview lees je in Gonzo (circus) #107.

Wie zelf wil horen of Colin Stetson de hooggespannen verwachtingen kan waarmaken, kan dat op 1 december 2011 tijdens het concert in het Bimhuis (Amsterdam) en dat kan met wel 6 euro korting! Print de bijgevoegde flyer en breng ‘m mee.

www.bimhuis.nl

1112.01 Stetson VonSchlippenbach GONZO

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!