728x90 MM

EERSTE NAMEN REWIRE 2024

Vandaag lost Rewire hun eerste namen voor 2024. En dat is al meteen een respectabel rijtje! Het festival, dat plaatsvindt van 4 tot en met 7 april in de binnenstad van Den Haag, doet meteen een eerste worp van bijna 30 namen, waaronder GC-alumni 33EMYBW, Gazelle Twin en Orphax.

Vandaag lost Rewire hun eerste namen voor 2024. En dat is al meteen een respectabel rijtje! Het festival, dat plaatsvindt van 4 tot en met 7 april in de binnenstad van Den Haag, doet meteen een eerste worp van bijna 30 namen.

Natuurlijk zitten Gonzo (circus) en Rewire al jarenlang op één lijn als het gaat om het ontdekken van nieuwe muziek en het bieden van een podium aan toekomstig gevestigde namen binnen de experimentele muziek. Dat komt ook nu weer door uiting door dat er redelijk wat Gonzo-alumni op de poster staan, waaronder Jenny Hval, The Necks, Phew, Maria W Horn, Saint Abdullah, Space Afrika, Svitlana Nianio en Orphax (in een wereldpremière met het MAZE Ensemble).

Rewire 2024 Poster 2

Daarnaast presenteert Rewire een speciaal programma rond componist, geluidskunstenaar en muzikant Annea Lockwood. Ook zijn er weer diverse samenwerkingen tussen muzikanten en audiovisuele artiesten. Oneohtrix Point Never (met nieuwe plaat ‘Again’ onder zijn arm) werkt samen met beeldend kunstenaar Freeka Tet. Ben Frost nodigt niet alleen Car Bomb-gitarist Greg Kubacki uit, maar ook de Nederlandse beeldend kunstenaar Tarik Barri en 33EMYBW treedt op met Joey Holder. Ook is er een speciale liveshow van Autechre.

Andere namen waar we op de redactie enthousiast van werden, zijn onder anderen Cole Pulice, Ka Baird, Iceboy Violet, Brìghde Chaimbeul (afgelopen zomer nog op Feeërieën), de grime, kuduro en gqom van Aunty Rayzor en het Palestijnse duo Maya Al Khaldi en Sarouna.

De eerste artiesten en projecten voor Rewire 2024:


33EMYBW & Joey Holder
Amirtha Kidambi’s Elder Ones
Amor Muere
Annea Lockwood ‘Piano Burning’
Annea Lockwood ‘Tête-à-tête’
Aunty Rayzor
Autechre
Ben Frost ft. Greg Kubacki & Tarik Barri
Brìghde Chaimbeul
Cello Octet Amsterdam & Nick Verstand ‘Cocon’ world premiere
Cole Pulice
Gazelle Twin
goat (jp)
HiTech
Iceboy Violet
Jenny Hval ‘I Want To Be A Machine’
Laura Ortman
Lila Tirando a Violeta & Sin Maldita world premiere
Maria W Horn & Sara Parkman ‘Funeral Folk’
Maya Al Khaldi & Sarouna
MAZE Ensemble & Annea Lockwood
MIZU
Nick León & Ezra Miller world premiere
Niecy Blues
One Leg One Eye
Oneohtrix Point Never
Orphax & MAZE Ensemble world premiere
Phew
Saint Abdullah & Jason Nazary world premiere
Slauson Malone 1
Space Afrika & Rainy Miller ‘A Grisaille Wedding’ world premiere
Svitlana Nianio
The Necks
Yarn/Wire performs the music of Annea Lockwood

Meer info en tickets: www.rewirefestival.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!