728x90 MM

Eerste namen Le Guess Who? 2021

De komende dagen kun je kijken naar de online editie van Le Guess Who?. Maar we kunnen ons ook al verlekkeren aan de eerste namen voor de editie van volgend jaar.
Mantana Roberts in Aarhus, Denmark 2015

De komende dagen kun je kijken naar de online editie van Le Guess Who?. Maar we kunnen ons ook al verlekkeren aan de eerste namen voor de editie van volgend jaar.

Die editie gaat – hopelijk – door van 11 t/m 14 november 2021. De organisatie maakt alvast de curatoren bekend en eerste rij namen. En daar zit alvast heel wat lekkere namen uit zowat alle hoeken van de wereld.

Zo mag Matana Roberts een deel van het programma cureren. Vorig jaar voegde deze saxofoniste en klarinettiste deel vier toen aan haar nu al indrukwekkende ‘Coin Coin’-cyclus. Die moet uitgroeien tot een twaalfdelig magnum opus over de donkere bladzijden van de Amerikaanse geschiedenis.

Daarnaast is het uitkijken naar de ongetwijfeld eigengereide keuzes van de Columbiaanse geluidskunstenaar Lucrecia Dalt en de Japanse componist Midori Takada. In 2017 zorgde Phil Elverum (Mount Eerie/The Microphones) voor een beklijvend hoogtepunt op Le Guess Who?. Hij speelde toen zijn rouwplaat ‘A Crow Looked At Me’ in de gothische Jacobikerk. John Dwyer mag dan weer bekend zijn als de hyperkinetische frontman van Oh Sees. Hij is ook labelbaas van Castle Face Records. Gezien de releases op dat label zullen zijn keuzes meer dan de moeite zijn.

Er werden ook al een aantal namen gelost voor het zogenaamd reguliere programma. Dat zijn onder andere Low, de donkere Duitse Bohren & Der Club Of Gore, artist in residence Alabaster de Plume, de indrukwekkende activistische jazz van Damon Locks Black Monument Ensemble, het unieke Egyptische ensemble Mazaher, de Ghanese rootsreggae van Y-Bayani & Baby Naa And The Band of Enlightenment, Reason & Love, het dwarse Black Country, New Road, het Zuid-Afrikaanse improvgezelschap SPAZA en het legendarische The Necks.

Alle info op leguesswho.com

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!