728x90 MM

Een zondag bij Vechtclub XL

Vechtclub XL, Moving Furniture Records & Gonzo (circus) presenteren labelmiddag in Utrecht

Op 24 mei brengen Moving Furniture Records en Gonzo (circus) Utrechter Zeno van den Broek, Gentenaar Hellvete en de Amsterdamse act Orphax naar het Utrechtse Vechtclub XL.

Hellvete (foto: Paul Lamont)
Hellvete (Paul Lamont)

Op deze hemelse Pinksterzondag presenteren Moving Furniture Records, Vechtclub XL en Gonzo (circus) het nieuwe album van Zeno van den Broek (voorheen Machinist). Op het verse ‘Divergence’ zet hij zijn onderzoek naar de ruimtelijke eigenschappen in zijn muziek voort, ditmaal aan de hand van tapemanipulaties en digitale bewerkingen.

Orphax

Verder komt Hellvete (Glen Steenkiste) over uit Gent om zijn microtonale harmoniumdrones te laten horen, en vult Orphax (Sietse van Erve) de concertruimte van Vechtclub XL met zijn kille minimale tonen.

Vechtclub XL

Moving Furniture Records timmert sinds oktober 2008 aan de weg; de catalogus omvat inmiddels 26 releases van zowel Nederlandse als internationale nieuwkomers, alsook oudgedienden op het gebied van experimentele elektronische muziek. Vechtclub XL is een recent geopende creatieve plek in Utrecht waar naast studio’s en een restaurant ook een concertpodium is. Gonzo (circus) magazine presenteert en (co-)cureert geregeld events.

WIN!WIN!WIN!

Win de fantastische nieuwe plaat van Zeno van den Broek op vinyl (af te halen bij het concert). Laat ons weten hoeveel releases er al zijn uitgekomen op het Moving Furniture Records-label.

Selecteer een geldig formulier
Deze namiddag vindt plaats op 24 mei in Vechtclub XL vanaf 14u00. De entree bedraagt € 7,50. Vechtclub XL vindt je aan de Europalaan 2B in Utrecht. Meer informatie op Facebook en vechtclubxl.nl, movingfurniturerecords.com en gonzocircus.com.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!