728x90 MM

DOSSIER: Vijf jaar Erased Tapes

Nils Frahm & Anne Müller - Foto: Michel Mees

Het Londense label Erased Tapes Records viert dit jaar zijn vijfjarig jubileum. Ooit opgericht door Robert Raths in begin 2007, heeft het label zich inmiddels bewezen als een zeer relevante speler in de huidige wereld van grensverleggende muziek. Met Codes in the Clouds, Nils Frahm, Ólafur Arnalds en Peter Broderick richt het label zich op het vervagen van de grens tussen klassiek en pop alsmede tussen elektronisch en akoestisch.

Het feestje wordt gevierd op 14 tot 16 oktober in Stuk te Leuven en Paradiso in Amsterdam. Deze avond zullen onder andere A Winged Victory for the Sullen, Ólafur Arnalds en Nils Frahm hun opwachting maken. Dit jubileumfeestje is eenmalig en daarom niet te missen en daarom grijpen wij deze kans aan om nog even een mooie terugblik te maken op Vijf Jaar Erased Tapes.

Peter Broderick
Peter Broderick

 Uit de hoge hoed van Erased Tapes kwam onder andere Peter Broderick. Nadat hij op uitnodiging van Efterklang zomaar naar Denemarken was verhuisd en in een jaar tijd met twee platen zijn solocarrière een indrukwekkende doorstart gaf kunnen wij hem niet in dit stuk weglaten. Lees hier het artikel uit Gonzo #93 over Peter Broderick.

Een ander prachtige kindje van Erased Tapes is A Winged Victory For the Sullen. Dit album is de samenwerking tussen Adam Wiltzie (Stars Of the Lid) en Dustin O’Halloran. De twee ontmoetten elkaar in 2007 te Bologna, backstage, tijdens één van de laatste concerten van Sparklehorse en de rest is geschiedenis. We blikken terug naar Gonzo #109.

 

Nils Frahm & Anne Müller - Foto: Michel Mees
Nils Frahm & Anne Müller - Foto: Michel Mees

Als laatste en zeker niet de minst is daar Nils Frahm. “De muziek van Frahm, alleszins zoals hij deze live speelt is als een lange reis langs vele verschillende affecten. Dit kan een ware beloning zijn voor de luisteraar, als deze tenminste welwillend is de reis in al zijn facetten te aanvaarden. Er zijn lichte momenten van euforie, waarbij het volstaat met de ogen dicht te luisteren en te voelen. Maar ook met de ogen open is het genieten”, schreef Niels Tubbing over Frahm.

 

WIN!WIN!WIN!

Wat? Gonzo (circus) mag 6×2 kaarten weggeven voor de concerten in Amsterdam en Leuven.

Hoe?  Wil jij kans maken op deze kaarten, geef dan antwoord op de volgende vraag: Wat was de allereerste release op
Erased Tapes Records? Mail je antwoord voor 10 oktober naar klikenwin@gonzocircus.com.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!