728x90 MM

Delta Wave in Het Bos

Van 26 tot 28 mei leiden David Edren (DSR Lines en Hare Akedod) en Johann Kauth (Fyoelk en Stenze Quo) ons tijdens Delta Wave in Het Bos langs de betoverendste en meest trippy spelonken van de hedendaagse ondergrond.

Binnenkort weer een festival-special in het julinummer van Gonzo (circus) maar Het Bos is het festivalseizoen voor, met de eerste editie van iets dat mogelijk één van de meest interessante festivals van het jaar zou kunnen worden. Van 26 tot 28 mei leiden David Edren (DSR Lines en Hare Akedod) en Johann Kauth (Fyoelk en Stenze Quo) ons langs de betoverendste en meest trippy spelonken van de hedendaagse ondergrond.

“Highlighting the trance-dimensional surface rubbings of new music, installation, sound sculpting, graphic and video art” – we zouden het niet beter kunnen zeggen dan de heren het zelf doen. Edren en Kauth hebben behoorlijk wat kilometers op hun undergroundteller en dat resulteert natuurlijk in een goedgevuld adresboekje.

Muziek

De lineup is dan ook even avontuurlijk als indrukwekkend, en zal bij elke Gonzo (circus)-lezer wel één of ander belletje doen rinkelen. Op het programma Bekende Belgen (alles is relatief) als Köhn, Aymeric De Tapol, &Apos (Bepotel) en Antwerpens bestbewaarde geheim Innercity, maar verder vooral een zeer eclectisch-internationaal gezelschap.
Zo is er Fins kind-aan-huis Tomutonttu (Jan Anderzén) en de Duitsers Umwurf, die niemand minder dan Samara Lubelski meebrengen voor hun concert. “Special performances” zullen verzorgd worden door Trio Ensemble (Hannah Giese, Wietske Van Gils en Eva Van Deuren (Orphan Fairytale) en Autistic Argonauts (Daniel Voight van SicSic Tapes en Ronnie Oliveras en Ruth Maria Adam van Flamingo Creatures en Datashock). Uit Trumpland komen de ongrijpbare (digitaal-akoestische) geluidswerelden van Visible Cloaks, de ritualistische stroboscoopperformance van MSHR en de naar verluidt licht-theatrale performance van Max Eilbacher / Duncan Moore naar Het Bos afgezakt. Nonlocal Society is dan weer samengesteld uit drie Antwerpse Chilenen, of Chileense Antwerpenaars: False Sir Nicholas, Reverendo 33 en Siet Rae ofte de ploeg achter het kortstondig in business zijnde, maar zeer herinneringswaardige muziekpand Echnum. Het Bos bevindt zich in Antwerpen, dus zullen er ook Nederlanders vertegenwoordigd zijn: Piyojo represents Groningen en Robert Bergman voor Amsterdam.

Expo

Voor het expogedeelte van het festival tekenen Dieter Durinck, Virginia Genta (Jooklo Duo), Jan Anderzén (Tomutonttu), Lauren Pakradooni, Jelle Crama en Robert Beatty (Hair Police, Three Legged Race), Amy Roselynne Faust, Gabrielle Gonzàlez en Siet Rae. Floris Vanhoof toont zijn ‘Polyhedra Environment’, die voor de gelegenheid zal voorzien worden van ‘Polyhedra Candy’ door geweldige koks van Otark Productions. Alleen al dat snoep is waarschijnlijk een bezoekje waard, maar als u meer praktische informatie wilt, gaat u best een kijkje nemen op deltawave.be .

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!