728x90 MM

BREAKING: Ook Prairie bevestigd voor Mind The Gap @ IFFR

Gonzo (circus) is niet van elke week een nieuw snoepje, maar enkele weken geleden ontstond luid rumoer onder de redacteuren. Zelfs de hoofdredacteur – die alle nieuwe cd’s blind en dus onbevooroordeeld beluistert – ging meteen overstag. ‘I’m So In Love I Almost Forgot I Survived A Disaster’ van Prairie dus. En we boekten het Brusselse avant-garde trio meteen voor het late night programma Mind The Gap tijdens het International Film Festival Rotterdam op 24 januari 2013.

promo
Prairie

Prairie – oftewel Marc Jacobs en co – omschrijft haar muziek zelf als een soundtrack voor een post-apocalyptische thriller. En ‘I’m so In Love I Almost Forgot I Survived A Disaster’ klinkt ook post-alles. Postpunk, postrock, postdrones, postambient, postnoise en dat alles versmolten tot de gejaagde soundtrack die zich afspeelde in het hoofd van Jacobs tijdens het componeren.  De overstuurde gitaren, elektronische ritmes en effecten, flarden filmmuziek en conversatie, je hoort het allemaal in bijvoorbeeld Red Drive To Me. Ogen dicht want eerst blind luisteren is aanbevolen.

Jacobs vertaalde echter niet alleen de beeldenstroom die in zijn hoofd ontstond tijdens het lezen – zijn bibliotheek is gevuld met southern gothic, westerns en post-apocalyptische films en romans –  in muziek op ‘I’m So In Love I Almost Forgot I Survived A Disaster’. Het naderende onheil dat de donkere wereld van Prairie domineert, wordt live versterkt door de bewerkte Super-8-beelden van Khristine Gillard die met vier projectoren op twee schermen achter Jacobs en Grégoire F. Toth worden geprojecteerd.

De videoclip van Veronica or Die suggereert welke beelden zich zoal ‘afspeelden ‘voor de gesloten ogen van Marc Jacobs. Op 24 januari kun je in een verduisterde Worm je eigen geestesfilm laten versmelten met de irreeële beelden van Khristine Gillard.

Praktische informatie

Prairie is op 24 januari 2013 te zien tijdens het late night programma Mind The Gap in Worm, samen met Floris Vanhoof & friends en Dans Dans.

Kaarten (11/8 euro) zijn vanaf 17 januari verkrijgbaar via de website van het IFFR.

 

 

 

 

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!