728x90 MM

BREAKING: Harry Merry afsluiter Mind The Gap-Nights @ IFFR

De slotavond van Mind The Gap-Nights is geheel gewijd aan een van de meest eigenzinnige en schromelijk ondergewaardeerde Nederlandse muzikanten, Harry Merry (1971).  Naast de wereldpremière ‘Hier is Harry Merry’ van Joke Olthaars eigenzinnige en openhartige documentaire over deze buitengewone Rotterdamse muzikant is er een feestelijk optreden van Harry Merry zelf.

harry merry
Harry Merry

De markante, maar begenadigde Rotterdamse multi-instrumentalist balanceert tijdens zijn performances voortdurend op het randje van gek of geniaal.  Als kind ramde hij op zijn pianootje, werd vervolgens zolderkamercomponist en maakte uiteindelijk in 1996 zijn podiumdebuut. Met zijn keyboard, jaren 1970 haardos en matrozenpakje toert hij door Europa en  de Verenigde Staten. Maar belangrijker: hij is wars van hokjes, trends en muzikale conventies. Zijn excentrieke verschijning, uitzinnige composities en bizarre liedjes leveren hem het predicaat ‘outsider’-muzikant op, maar dat zegt wellicht meer over de mainstream muziekjournalistiek dan over Harry Merry zelf. Afgelopen november verscheen op het label Meeuw Muziek de single ‘Australian Sun’ waarop Harry Merry wordt begeleid door draaiorgel De Pansfluiter .

Tiger Awards for Short Films Ceremony 2013.
Als aftrap van deze avond zullen in een korte maar krachtige Tiger Award for Short Films Ceremony de winnaars bekend gemaakt worden van deze gerenomeerde Korte Film prijzen van IFFR 2013. De jury bestaat dit jaar uit filmmaker Joost Rekveld (NL), kunstenaar Phil Collins (GB) en de Braziliaanse curator en directeur van VideoBrasil Solange Farkas. Zij zullen aan de drie winnaars een sculptuur en een geldbedrag van € 3000,- uitreiken. De avond zal worden gepresenteerd door curator en Volkskrant-kunstcritica Sacha Bronwasser.

Praktisch

Maandag 28 januari, 2013

Locatie en aanvangstijd: tbc

Tickets: 11 euro / 8 euro (kortingen)

Tickets zijn te koop vanaf 17 januari via www.filmfestivalrotterdam.com

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!