728x90 MM

Bij Gonzo (circus) #170

Deze Gonzo (circus) is volgens hoofdredacteur Tijs Heesterbeek als het tweekoppig monster van Sesamstraat. Hij staat bol van de samenwerkingen.
Editoriaal Gonzo (circus) #170

Deze Gonzo (circus) is als het tweekoppig monster van Sesamstraat. Hij staat bol van de samenwerkingen.

In de sketches van de gehoornde vrienden (bij de een staan ze omhoog en bij de ander naar beneden, en da’s maar een van de tegenstellingen tussen de twee) staan namelijk ook vaak de concepten ‘samenwerken’ en ‘delen’ centraal. Zo is er één filmpje waarin ze vechten om een koptelefoon, om deze uiteindelijk zodanig uit te rekken dat hij over de koppen van beide monsters past. Ondertussen brommen ze tevreden ‘Sameuhhh…’

Misschien staat er op die koptelefoon wel een aflevering aan van Radicaal Geroezemoes, de nieuwe podcastserie van TRASHLINIE in samenwerking met rekto:verso en Collateral. En dus ook met Gonzo (circus). Onze eerste schreden naar een podcast? Wie zal zeggen of we op deze al denderende trein zullen springen. Maar feit was wel dat we niet alleen door het onderwerp, maar ook door de open houding van alle meewerkende mensen graag deze samenwerking aangingen. En daarmee hebben we ook meteen een primeur in ons blad: een stuk over een podcast in Bindwerk. Misschien toch maar eens een andere naam verzinnen…

Daarnaast vind je in deze editie ook een oproep voor een schrijflab dat wordt georganiseerd door Het Concreet, een Tilburgse broedplaats voor analoge opnametechnieken en Domein voor Kunstkritiek. Onder leiding van auteur en audioregisseur Renée van Marissing wordt er in drie dagen onderzocht hoe je kan schrijven over klank en geluidskunst. De meest opvallende stukken zullen een plekje krijgen bij Gonzo (circus). Ook hieraan wilden we graag onze naam verbinden, niet alleen door het vernieuwende karakter van de workshop, maar ook omdat we altijd onze nek willen uitsteken voor nieuw schrijftalent.

Een samenwerking waar het de afgelopen tijd minder lekker mee gaat is de keten van leveranciers rond de Mind The Gap-cd’s. Diegene die een fysieke Mind The Gap bij hun abonnement krijgen, hebben al gemerkt dat deze er de vorige keer wegens leveringsproblemen niet bij zat. Deze hebben we nu wél, maar terwijl ik dit editoriaal schrijf zijn er weer nieuwe problemen met de huidige Mind The Gap-cd, nummer 156. Het is maar helemaal de vraag of nummer 156 wel op tijd is om bij het blad te steken. Mocht dat wel zo zijn, dan lees je nu een editoriaal van een – met terugwerkende kracht – zeer blije hoofdredacteur. Zo niet, dan ga ik heel gefrustreerd de zomer in. En proberen we er natuurlijk alles aan te doen om de cd toch zo snel mogelijk naar je te krijgen.

Veel lees- en (hopelijk!) luisterplezier.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!