728x90 MM

Nieuwe namen WMMF 2015!

Van Terry Riley tot The Necks: Gonzo (circus) gidst je naadloos door het World Minimal Music Festival op vrijdag 10 april met ook nog Afrikan Sciences (VS) en Hellvete (BE). Bestel snel je tickets voor deze avontuurlijke avond in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Gonzo (circus) voegt Afrikan Sciences (VS) en Hellvete (BE) toe aan het programma van het World Minimal Music Festival op vrijdagavond 10 april 2015 in het Muziekgebouw aan ‘t Ij (Amsterdam).

Afrikan Sciences (Prisca Lobjoy)
Afrikan Sciences (Prisca Lobjoy)

Tijdens het 3de World Minimal Music Festival staat het Muziekgebouw aan ‘t IJ ook dit jaar 5 dagen in het teken van de minimal music van verschillende generaties uit alle hoeken van de wereld.

Hypnotiserende ritmes en trance-opwekkende melodieën met als special guest Terry Riley, een van de originele minimalisten.

Riley

Meditatieve minimal music drones en klassieke Indiase muziek versmelten deze vrijdagavond tijdens de ‘Indian Night’ met tabla- en sitar-grootmeester Nayan Ghosh, Terry Riley en percussionist Niti Ranjan Biswa.

Later op de avond staat de legendarische Australische band The Necks bij de buren van het Bimhuis. Al een kwarteeuw verkent dit trio de zone tussen minimal, ambient en improv.

Hellvete

Naadloos van minimal drones naar elektronische hiphop en wereldse ritmes? Als co-curator gidst Gonzo (circus) je op avontuurlijke verrassende wijze door deze rijkgeschakeerde muzikale avond.

Hellvete – Vlaming Glen Steenkiste, bekend van Sylvester Anfang II – concentreert zich op langgerekte harmoniumdrones, waarmij hij ook de nodige feedback kan genereren. Of hij deze avond  zijn harmonium of toch een Indiase shutri box bespeelt … maak het mee op 10 april!

Afrikan Sciences

En laat op de avond presenteren we de hyperproductieve New Yorker Eric Porter, bekend als Afrikan Sciences. Vorig jaar bracht hij twee albums uit, ‘Circuitous’ op het gerenommeerde Pan Records en ‘Sketches of Space’ op Deepblak Records.

Begin april tourt hij kort door Europa met een late night landing op het World Minimal Music Festival voor een unieke set. Nieuwsgierig? Lees het interview van Nico Kennes met Eric Porter in Gonzo (circus) #126. Een track vind je op de bijhorende gratis cd Mind The Gap #113.

Meer namen worden binnenkort aangekondigd.

Bestel nu je ticket op de website van het Muziekgebouw aan ‘t IJ

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!