728x90 MM

Bedevaart naar het WOS Festival

Van 8 tot 11 september kun je in het Spaanse Santiago De Compostela naar het Work On Sunday Festival. We tippen hier alvast een aantal mooie namen op de affiche.
Huerco S. - (c) Kasia Zacharko

Van 8 tot 11 september kun je in het Spaanse Santiago De Compostela naar het WOS Festival x SON Estrella Galicia. We tippen hier alvast een aantal mooie namen op de affiche.

Ook post-covid blijft het nichefestivalcircuit volop verder bloeien. In die mate dat je er namen treft die je wellicht eerder dit jaar al kon zien of beluisteren en nu alwéér nieuw werk net op tijd klaar hebben voor wat een intens boeiend najaar belooft te worden. We trappen de terugkeer naar knusse indoorruimtes straks onder meer af in Santiago de Compostela, waar die knusse ruimtes tijdens het Work on Sunday Festival te midden van UNESCO werelderfgoed liggen. Bovendien doet Work on Sunday veel meer dan alleen de betere namen uit dat nichecircuit vissen.

We tippen enkele acts voor wie van 8 tot 11 september een bedevaart wil ondernemen richting avontuurlijke muziek en onuitgegeven samenwerkingen, of voor wie van plan is thuis te blijven, maar nog goede aanvullingen voor een afspeellijst kan gebruiken.

Holy Other & Pedro Maia – live AV

Beeldend kunstenaar bij uitstek Pedro Maia speelt bijna een thuiswedstrijd in Galicië. Maia maakt film op 8 en 16 millimeter en liet zijn werk al zien tijdens A/V-shows op onder meer Berlin Atonal. We zijn alvast benieuwd naar wat zijn samenwerking met Holy Other tijdens de openingsavond zal opleveren. De Brit bracht vorig jaar met ‘Lieve’ zijn langverwachte tweede uit en treedt zelden live op. Een combo met Pedro Maia is dus niets minder dan een eenmalige, zeer heugelijke, gebeurtenis.

Huerco S.

Ook van de Amerikaan Huerco S. verscheen dit jaar een nieuw album waar we al even naar uitkeken. Met het bijzonder fijn geproduceerde ‘Plonk’ stelde hij niet teleur. Het is een plaat voor ware audiofielen, met rijke klanktexturen en subtiele bassen. Hoog tijd om dat eens live mee te maken.

Azu Tiwalin

Het leuke aan kleine festivals met weinig of geen overlap tussen optredens, is dat het publiek veelal gefocust blijft. De trage industriële techno met invloeden uit de Berbermuziek van de Tunesische Azu Tiwaline vraagt daar ook nadrukkelijk om. Stiekem is het wel dansbaar, maar even goed maakt Tiwaline elektronica die dwingt tot introspectie en die de clubzaal waar ze haar set zal spelen een andere wereld in zal trekken.  

Azu Tiwaline

Voor Gonzo (circus) #160 maakte Julie Hoornaert een muzikaal portret van Azu Tiwaline. Op ‘‘Draw Me A Silence’ maakte ze een rauwe fusie van clubcultuur en woestijnstilte. Dat muzikale portret kun je hier lezen.

Rafael Anton Irisarri & Florence To – live A

Nog zo’n onuitgegeven samenwerking waarmee Work on Sunday meer is dan ‘een van die festivals met Rewire-achtige namen’. Het betreft zelfs een wereldpremière: ‘ATAARPHONOAK’ is de naam van de show en deze zou niet eens iets te maken hebben met Irisarri’s nieuwe plaat, die eerder dit jaar uitkwam. Met of zonder muur van versterkers op het podium: ook daar hebben we het raden naar. Het audiovisuele concept draait rond geladen (zonne)deeltjes die onze atmosfeer binnenkomen en belooft in de grote theaterzaal van Santiago een spectaculaire ervaring op te leveren.

Aho Ssan & KMRU

Weer een samenwerking om naar uit te kijken, want Aho Ssan en KMRU hebben een kersvers gezamenlijk album uit dat helemaal niet klinkt als de som der delen. Dat is meestal goed nieuws, wat ook geldt voor ‘Limen’. We zijn benieuwd of dit Frans-Keniaanse duo ook live kan boeien.

Meer info: www.wosfestival.es


Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!