728x90 MM

Affiche Le Guess Who? 2021 compleet

Afgelopen week vulde Le Guess Who? haar affiche aan met zo maar even 70 (!) nieuwe namen. Van 11 t.e.m. 14 november kun je in Utrecht weer terecht voor een boeiende muzikale trip langs alle windstreken.
Flohio - (c) Stefy Pocket

Afgelopen week vulde Le Guess Who? haar affiche aan met zo maar even 70 (!) nieuwe namen. Van 11 t.e.m. 14 november kun je in Utrecht weer terecht voor een boeiende muzikale trip langs alle windstreken.

Ondanks de moeilijke omstandigheden maakte het festival er een erezaak van om het best mogelijke festival aan te bieden. Dat vertaalt zich opnieuw in een uiterst diverse en aantrekkelijke affiche boordevol ontdekkingen en bekendere namen.

Zo komt de Canadese avant-rockgroep Suuns hun nieuwe album ‘The Witness’ voorstellen. In 1979 eindigde het verhaal van het Brusselse Aksak Maboul. Sinds een paar jaar zijn ze terug actief. Dat leverde vorig jaar het geslaagde album ‘Figures’ op. Flohio is dan weer één van de interessantste stemmen in de Britse hiphop. Lyra Pramuk brengt haar futuristische folk mee naar Utrecht. De Nederlands-Surinaamse Pink Oculus presenteert ‘Before Wisdom’. Een wereldpremière want het album is voorzien voor volgend jaar.

Sinds een aantal jaar werkt Le Guess Who? met een aantal gastcuratoren. Ook zij voegden nog een aantal artiesten toe aan hun programma. John Dwyer van Osees koos bijvoorbeeld voor anarchopunkers Subhumans. Matana Roberts voegde Klein en Jessica Moss toe aan haar programma. Ook Phil Elverum en Lucrecia Dalt breiden hun programma nog uit met interessante namen zoals Mariee Sioux, Tenniscoasts en Typhonian Highlife.

Naast het zogenaamde reguliere programma en de programma’s van de curatoren worden er nog boeiende samenwerkingen opgezet met spannende labels zoals het Amsterdamse Knekelhuis, het Portugese dancelabel Tia Maria Produções en het Britse underground punklabel La Vida Es Un Mus.

De volledige line-up en tickets via www.leguesswho.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!