728x90 MM

ADE 2011: Laf programmeren van Odeon, mooie avond in OT301

ADE donderdagnacht. Van alle mogelijkheden kies ik voor de Odeon, alwaar het grote label Dancefield een showcase houdt.  Daarnaast host Andere Koek een eigen zaal, met een keur aan Noord-Hollands talent, waardoor dit een interessante combinatie is van gevestigd en aanstormend talent. Ter extra vulling is Der Wanderzirkus ingeschakeld, om de boel op circusachtige wijze op te fleuren. Wat wil een mens nog meer.

marco bailey2
Marco Bailey

Grote namen als Marco Bailey en Felix Kröcher staan op het affiche, dus een volle bak wordt er toch wel verwacht. Bij aankomst om half 1 lijkt dat toch erg tegen te vallen. De grote zaal van Odeon staat halfvol met mensen, waarvan de helft daar weer van onderdeel lijkt te zijn van het wandelende circus. Het spotten van een tafel waaraan mensen worden geschminkt lijkt dit laatste op te helderen, maar het gebrek aan volk wekt toch enige verbazing. Wat echter nog meer verbazing werkt, is het feit dat de Andere Koek zaal niet open is en zelfs niet meer open gaat. Nader onderzoek wijst uit dat Odeon met Dancefield heeft afgesproken dat als er te weinig mensen aanwezig zijn, de extra zaal niet opengaat. Omdat Marco Bailey, Felix Kröcher en Eric Sneo (met een redelijk nietszeggende live-set) te weinig mensen trekken, zijn de andere dj’s de lul en krijgen ze geen kans hun set ten gehore te brengen. Geen set dus van onder andere Basterd en Suiker of Bootsman & Bootsman. Dit getuigt van erg, erg laf programmeren van de Odeon. Aangezien de sfeer in de grote zaal ook nogal lafjes is, breng ik de rest van de nacht in de kelder van de Odeon door, waar Der Wanderzirkus niet alleen uit acrobaten, maar ook uit dj’s blijkt te bestaan. De muziek houdt het midden tussen wel aardig en niet heel erg boeiend, maar er heerst een leuke sfeer. Uiteindelijk blijft een gevoel van teleurstelling achter. Gemiste kans van Odeon!

modeselektor
Modeselektor

Vrijdag dan. Na etenstijd even sfeer happen in de Ocean Diva, waar iedere dag verschillende dj’s een soort verrassingsset draaien en waar de drank en hapjes gratis zijn. Modeselektor staat er deze dag en laat af en toe spannende dingen horen, maar uiteindelijk steekt verveling toch ook de kop op. De Ocean Diva lijkt voor veel ADE-delegaten een mooie afsluiter van de conferenties overdag of het begin van de avond die komen gaat. Of allebei. Ikzelve begeef mij rond middernacht naar de OT301, waar Basserk Records een label-avond heeft. Collega Oscar Smit schreef er al over in een eerder blog. Waar het rond zijn binnenkomst nog rustig was, blijkt het rond half 1 redelijk goed gevuld te zijn. Bronstibock & Chagall zijn bezig met een live-set in volle zaal. De aandacht van het publiek lijkt er niet helemaal bij te zijn, maar dat komt misschien ook omdat het geluid niet heel erg denderend is. Dit wordt gelukkig goed gemaakt door een aardig optreden.

Petsoop
Petsoop

Het geluid wordt later op de avond steeds beter, wat vooral naar voren komt tijdens een enorm energieke live-set van PetSoop. Dit Frans/Nederlandse duo zit nog niet heel lang bij Basserk, maar heeft inmiddels al een aantal opvallende singles op hun naam staan, waaronder een remix van een track van Wannabeastar. Dit is pas hun derde optreden, maar dat is nergens aan af te zien. De heren bespelen om beurten een Kaosspad en een drumpad en brengen nummers die variëren van vuige elektro tot een vorm van technorave. Het publiek lijkt even te moeten wennen aan het schouwspel, maar al snel is de halve zaal aan het bewegen en is er zelfs een mini-moshpit te zien. Helaas duurt de show maar een half uur, maar PetSoop weet zich goed te verkopen. Dit doet zeker naar meer verlangen! Laat op de avond mag de Nederlandse Doctr de boel afsluiten en dat doet hij vakkundig en hard, waarmee hij de mensen tot op het einde toe blijft boeien. Basserk heeft zich deze avond neergezet als een label dat interessante artiesten aan zich weet te binden.

Tegen vijven wordt de OT301 schoongeveegd en net als ik naar huis wil gaan kom ik een groepje mensen tegen die net ter plekke hebben besloten een afterparty te geven op een woonboot. Een van hen blijkt een dj te zijn die een dag eerder de dupe is geworden van het laffe programmeren van Odeon. De dj, Sovae, laat weten zijn niet gedraaide set van gisterenavond nu op de afterparty te gaan draaien. Aangezien afterparty’s toch een beetje de onofficiële tegenhangers van de gewone feesten zijn, besluit ik eens mee te gaan. Puur uit journalistieke interesse uiteraard. Na een fietstocht wordt de woonboot bereikt en kan ADE weer even worden voortgezet. De woonboot blijkt vrij luxieus met zelfs een heuse jacuzzi.  Het feestje is echter niet groot genoeg voor allerlei Playboy Mansion verhalen, maar toch zeker de moeite waard. Sovae draait een lekker donkere techno set en als de zon langzaam opkomt over het water lijkt alles even te zijn zoals het moet zijn. Nog even dan, en dan naar huis…

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!