728x90 MM

21 weldadige weekendtips

Van footwork tot minimalistisch mijmeren

Welke openingen, concerten en tentoonstellingen mag je dit weekend niet missen? 21 tips geserveerd voor jou (inclusief taart!)

Vrijdag is traditioneel een dag voor openingen. Na de drukke werkweek kunst kijken, nieuwe mensen en oude bekenden ontmoeten en een beetje borrelen is een prima start van het weekend.

Zo opent Antwerp Art Weekend. Het Bos in Antwerpen blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en om Antwerpen Art te vieren, organiseren ze morgen een kunstzinnige taartenbak – Antwerpen Taart – met onder andere Lieven Segers, Kasper de Vos, Roman Hiele en Fluwelen Koord. Laat het smaken!

Virus

In Enschede heropent Planetart het vernieuwde medialab. Een mooie aanleiding voor een weekendje Oost-Nederland. Bij Rietveld presenteert oud-Gonzo (circus)-stagiair Gersande Schellinx het Rietveld Journal. Tijdens haar stage werd ze immers hevig gebeten door het tijdschriftvirus!

Tickets voor de releaseshow van de nieuwe Hoera. in deSingel (Antwerpen) zijn uitverkocht maar er zijn nog wel kaartjes voor The Necks (Bimhuis, Amsterdam), Andreas Trobollowitsch (De Perifeer, Deventeer), Shabaka Hutchings (Nona, Mechelen), Maria Teriaeva Music en Jolotl (La Vallée, Brussel) en Free Fall #7: Konbini: Pak Yan Lau + Lynn Cassiers (Studio Loos, Den Haag).

FOMO

Nog een opening op zaterdag, of beter twee openingen in één bij Argos Arts in Brussel. In ‘There Is All Order and Beauty’ wordt de relatie tussen fotografie en bewegend beeld onderzocht, naast de nieuwe film installatie van  Jelena Jureša. Bij Impakt (Utrecht) loopt intussen nog een weekje de expo van Roee Rosen, terwijl in Cargo in Context (Amsterdam) nog Impossible Journeys Now and Then over transculturele en transhistorische reizen in Rusland en Perzië/Iran te zien is!

Een concert kiezen voor deze zaterdagavond is haast onmogelijk. Grand Blue Heron van Gonzo (circus)-fotograaf Paul Lamont in De Pekton (Mechelen) staat natuurlijk boven op ons lijstje! De Aspen Label Night in de Warande (Turnhout) met Niels van Heertum is evenmin te versmaden. Kan iemand ons nu eens eindelijk de gave van de bilocatie schenken?

Mijmeren op acid

Zucht, dan is er ook nog Sun Ra Arkestra in Sexyland of een African Acid-avond in BRET (allebei Amsterdam), een avond met Colin Van Eeckhout (Amen Ra) in de Gentse Vooruit, een Footwork-avond in Antwerpen en een Pantropical-nacht in Rotterdam. Begin alvast aan je strategic party nap.

Zondag is dan ook rustdag! Bij Club Solo in Breda biedt de opening van solo van de Nederlandse kunstenaar Merijn Bolink een goed chill-moment. In Splendor kun je nog de nieuwe installatie van Martijn Tellinga ‘One Site, Counting’ zien en DNK Days sluit er tegelijk de week af met een concert waarin het DNK Ensemble samen met Reinier van Houdt werk van Jordan Dykstra en Michael Pisaro presenteert. Minimalistisch mijmeren op de late zondagmiddag.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!