728x90 MM

20 jaar x 100 x Gonzo (circus)

Woensdag 5 januari – Café Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond Amsterdam – Toegang gratis – 20u00

Gonzo (circus) – het enige Vlaams-Nederlandse blad over vernieuwende muziek en cultuur – viert op 5 januari niet alleen Gonzo (circus)#100 maar ook het 20ste jaar van zijn bestaan. Dat doen we in hartje Amsterdam, maar wel in het Vlaamse Cultuurhuis Brakke Grond met Vlaams bier, Vedett. En met een fantastische Vlaams-Nederlandse line-up: Dolphins Into The Future uit Antwerpen en El Sonido Del Principe (aka Vincent Koreman) uit Tilburg. Voor, tijdens en na draaien de Gonzo (circus) dj’s Martijn, Maarten en Seb het beste uit hun eclectische platencollectie. Proost!

Feestje in Brussel gemist? Kom naar Amsterdam.

Met dank aan Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Vedett.

Dolphins Into The Future

Lieven Martens
Lieven Martens

Lieven Martens (Dolphins into The Future, Duncan Cameron, Family Thinkers…) werkt met dolfijngeluiden. Zij die nu afhaken, moeten dat zelf weten. Anderen kunnen … ontdekken op 5 januari in de Brakke Grond. Ter stevige voorbereiding raden wij een onderdompeling in zijn twee recentse cd’s & lezing van het artikel in Gonzo (circus) #97 aan. ‘The Music Of Belief’ is een ouderwetse plaat, waarop je geen nummer ongestraft van plek kan veranderen. Track één – ‘The Voice of Incorporeality (Being A Poem Of Silence)’ – duurt een half uur, maar we hebben ‘m al minstens acht keer beluisterd zonder te skippen. Dat is een verdienste waar véél uitstekende popsongs van drie minuten zich niet op kunnen beroepen. Los daarvan is dit een track vol super intense geluiden die veel rustzoekende New Age-adepten waarschijnlijk overstuurd schreeuwend richting horizon jaagt. Maar wie zijn psychedelica daarentegen graag iets diepgravender heeft, weet zich bij deze uitgenodigd. Deel twee klinkt dan weer als een tussenbalans van Dolphins Into The Future tot nog toe: negen korte tracks met zowel plinke-ploinke gamelan, onder- en bovenzeese geluiden, geabstraheerde vogelzangen en aan Oneohtrix Point Never verwante synth-exploraties. ‘Ke Ala Ke Kua’ zorgt dan weer voor een ruwer geluid dan op ‘The Music Of Belief’. Veel van de gebruikte samples zijn omgevingsgeluiden die Martens verzamelde bij een bezoek in januari van dit jaar aan Big Island, Hawaii. Hogelijk fascinerende geluidscollages en we wanen ons op plekken waarvan het bestaan nog wetenschappelijk moet aangetoond worden. Psychedelica voor de héle familie dus. Labels wereldwijd staan te dringen om Lieven Martens in te lijven en doorgaans verblijft hij in zonniger oorden dan de besneeuwde Lage Landen, dus laat deze kans niet liggen.

Luister: ‘An Observation Through The Halocline Of The Worlds’ – exclusieve track op Mind The Gap #84

Luister: http://cetaceannationcommunications.blogspot.com/

El Sonido Del Principe

vincent1 scaled
Vincent Koreman - Foto: Iris Uffen

Over Vincent Koreman en zijn vele alter-ego’s én zijn vele werk ten behoeve van de underground onder andere als artistiek leider van Incubate en als initiator van Generation Bass, kun je uitgebreid lezen in Gonzo (circus) #100. Op het Gonzo (circus)#100-feestje in Brussel speelde hij samen met Steffan de Turck als White River een fel gesmaakte en hevige set (klik hier voor video). Als Sonido del Principe produceert en draait de hardere stijlen van de nieuwe elektronische wereldmuziek. Met een hevige liefde voor zware bassen mixt hij stevige dubstep en rave en flambeert dit met cumbia, baile funk, kuduro, kwaito en meer. Een waardige afsluiter van de feestelijkheden rond Gonzo (circus) #100.

Luister: http://generationbass.com/tag/sonido-del-principe/

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!