728x90 MM

20 JAAR GONZO (CIRCUS) FEEST: Alkerdeel

ALKERDEEL
alkerdeel 1
Alkerdeel

 

Als je op 18 mei naar ons verjaarspartijtje komt in Les Ateliers Claus (Brussel) valt je een mooie selectie artiesten ten deel. Een daarvan is Alkerdeel. Hun met sludge en doom doordrenkte black metal was een van de absolute en meest ijzingwekkende hoogtepunten van Roadburn. Gonzo (circus) interviewde het Vlaamse viertal voor de laatste editie. Opvallend daarin was hun nuchtere insteek.

 

“Alles wat ik zing is uit het leven gegrepen. Soms met een beetje fantasie gekleurd, maar het uitgangspunt is altijd oprecht. Neem nu de song ‘Winterteens’. Men gaat er blijkbaar van uit dat het op zijn Engels moet worden uitgesproken, maar het gaat dus wel degelijk over wintertenen. Dat is weer zo’n herinnering uit m’n jeugd: je komt in de winter uit de vrieskou de klas binnen, het is daar warm, je voeten beginnen te jeuken, je begint aan je tenen te scharten (krabben, dv)… dát is mijn eigen interpretatie van black metal. Wij zijn geen stelletje satanisten uit het Noorden, en dus ga ik niet zingen over de duivel en kerkverbrandingen, of over trollen en Odin. Ik heb het gewoon over kouwe voeten!” Aldus zanger Pede.

 

Geen spatje gezichtsverf, en toch een eigen smoel. Bloednuchter en toch intens gedreven. Dát, dames en heren, heet dan black metal in Vlaanderen. Wil je meer weten van dit interview? Lees het in de nieuwe Gonzo (circus).

 

Kom je naar ons feestje? Breng je speciale Gonzo (circus)-lezers kortingsbon mee en betaal slechts 6 euro!

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!