728x90 MM

11 woelige weekendtips

We geven je deze 11 niet te missen tips mee voor het weekend van 10-12 mei 2019.

Nog geen plannen dit weekend maar wel ontzettend veel jeuk om een stapje te zetten in de wereld? Wij reiken een tippende hand aan de twijfelende ziel.

Vanavond zakt het mystieke Britse duo King Midas Sound met loeiharde bassen af naar Korzo, Den Haag. Laatste plaat Solitude konden wij alleszins wel smaken. Maria Somerville tekent voor het voorprogramma. 

Amerikaanse componist David Rosenboom is op vrijdag 10 mei live aan het werk in Les Atelier Claus, te Brussel. Hij wordt daar bijgestaan door experimentele instrumentenbouwer Floris Vanhoof. Tickets vliegen voor maar 10€ de deur uit.

Kunstenfestivaldesarts gaat van start en dat heeft Recyclart geweten. Ze openen daarbij ook de nieuwe feestzaal, na een periode van afwezigheid uit het Brussels feesttoneel. Wij hebben ze gemist! Met Soumaya Phéline en Louis Vogue.

MU, Eindhoven, stelt het werk van performance- en videokunstenaar Li Binyuan voor. Li Binbyuan meet zich met het oerelement water. Absorb opent op 10 mei en is toch te bezichtigen tot 30 juni. 

Zin in avond met poëzie, muziek en video georchestreerd door Christian Nyampeta samen met Laura Nsengiyumva, componiste Aurélie Nyirabikali Lierman, en filmmaker Amelia Umuhire. Perdu (Amsterdam) vult al je noden in. Startschot vanavond stipt 20u.

Disrupted Transmissions strijkt vanavond 10 mei neer in Utrecht. Vanaf 20u30 in Het Huis. Een artistieke visie op communicatie en miscommunicatie met werken van Aurélie Lierman, Norman Symonds, Mark Applebaum, Frederick Rzewski. Entree voor een luttele 10€.

The University of The Underground organiseert een benefiet voor de MA Design of Experiences graduation. Dus onder de Marktkantine (Amsterdam) kun je een avondje dansje, en dat helemaal gratis, met de aanwezigheid van een grote donatiepot weliswaar.

I Wanna Be Like You-OO-OO, nieuwste tentoonstelling van kunstenaar Fabian Reichle opent vanavond in Plan B (Amsterdam). Hij onderzoekt de invloed van artiesten waar hij naar opkijkt, door hun werk vakkundig en met ruimte voor interpretatie te kopieëren. 

‘Book Your Own Fuckin’ Life’ is een DIY-conferentie over hoe te overleven als cultureel initiatief. Het belang van subsidies, wat te doen met online promotie en de eeuwige vraag: krakers of hipsters? OCCii (Amsterdam) heet je zaterdag 11 mei van harte welkom om 14u.

Het Montage label viert zaterdag zijn eerste compilatie EP, Urgen Music Vol.1. Dat doen ze in stijl bij Lavallée in Brussel samen met Italiaans label Rest Now!. Adriaan de Roover (fka Oaktree) presenteert er zijn nieuwe live-show. Ook aanwezig: Ingrate, Yantan Ministry, Partners en labelbaas Crat.

Australische componist/performer Anthony Pateras komt naar de AB Salon (Brussel). Zijn werk focust zich vooral op elektro-akoestiek en ‘temporale hallucinaties’. Heeft meer dan 40 albums en samenwerkingen met o.a Sunn O))) en Fennesz achter de rug.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!