Geluid

Hellange

Aum

Artiest:Hellange
Titel:Aum
Label:Murphy

hellange.bandcamp.com/album/aum-ep

Productief kunnen we Hellange, uit Hellange, Luxemburg, niet noemen. Hun drie nummers tellende debuutep ‘Ddeemmoonn’ dateert uit 2009, waarna in 2013 de langspeler ‘Exile’ verscheen.

En nu dus ‘Aum’, dat net als het debuut drie nummers telt, als een ep wordt voorgesteld, maar door de lengte van de stukken bijna voor een langspeler kan doorgaan.

‘Aum’, ‘Raum’ en ‘Draum’ noemen de nummers, waarvan de eerste twee net onder het kwartier afklokken en het laatste net geen twintig minuten duurt. En de nummers mochten wat ons betreft nog veel langer duren.

Dark ambient met veel doom erdoor gedraaid. Een nocturne vol angstaanjagende geluiden, een stem uit een grafkelder die niet zou misstaan bij een blackmetalband en heel minimalistische drones.

Onderbuikdrones, zoals die van Sunn o))), die door merg en been doordaveren en de broekspijpen, bij een voldoende hoog volume, kunnen doen meeflapperen. Laat deze band maar snel enkele concerten in onze regionen komen geven. Al zal het, gezien de hoge productiviteit van Hellange, waarschijnlijk nog wel even duren.

Reacties