728x90 MM

MIXTAPE The Noise of Being (Wartone/Sonic Acts)

Sonic Acts, het festival dat de scherpe randjes van het snijvlak tussen kunst, muziek en wetenschap opzoekt vindt deze week plaats van 23 to 26 februari op verschillende locaties in Amsterdam. DJ Wartone introduceert 'The Noise of Being' met een exclusieve mixtape.

Sonic Acts, het festival dat de scherpe randjes van het snijvlak tussen kunst, muziek en wetenschap opzoekt vindt deze week plaats van 23 to 26 februari op verschillende locaties in Amsterdam. DJ Wartone introduceert ‘The Noise of Being’ met een exclusieve mixtape.

DJ Wartone
DJ Wartone

Op 24 februari vindt Progress Bar plaats, een club concept uit de koker van Sonic Acts dat doorgaans in de Tolhuistuin huist, maar voor het festival in Paradiso neerstrijkt voor een XL editie. Met Progress Bar besteedt Sonic Acts aandacht aan een interessante ontwikkeling binnen de mondiale club scene, namelijk de urgentie om politieke -en maatschappelijk bewustwording uit te dragen in muzikale performances, maar ook in de bijbehorende clubcultuur. Zo wordt het nachtelijk uitgaan niet alleen een vorm van entertainment maar ook een voedingsbodem voor creativiteit en activisme.

Voor deze Mixcloud Monday heeft Wartone, geboren in Manchester en tegenwoordig residerend als DJ in Amsterdam, zich laten inspireren door het thema van het festival ‘The Noise of Being’ en de muzikale valuta van Progress Bar. The mix laveert muzikaal tussen een wrang verlangen naar vooruitgang, maar ook de bewustwording van het falen ervan. In de mix zoekt Wartone naar de balans wat het betekent om mens te zijn in deze tijd en hoe technologie in verhouding staat tot de kwetsbare organische oorsprong van onze menselijkheid met tracks zoals “Blood Sweat and Tears”. Met de voortstuwende, visionaire ritmes van My Sword en DJ Marfox en noise elementen van Sewn Leather, gecombineerd met fragiele acapella’s van Bwasylon Secret Terror Drum Corps, krijg je een voorproefje van zijn optreden op Progress Bar.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!