728x90 MM

MIXTAPE: Onrust uit Kortrijk!

België speelde een belangrijke en invloedrijke rol in de geschiedenis van de elektronische muziek. Een nieuwe loot is Onrust, het project van de Kortrijkse Wendy Mulder. We interviewden haar voor Gonzo (circus) #138 en ze maakte speciaal voor de lezers van Gonzo (circus) ook nog een mixtape.

België speelde een belangrijke en invloedrijke rol in de geschiedenis van de elektronische muziek. Een nieuwe loot is Onrust, het project van de Kortrijkse Wendy Mulder. We interviewden haar voor Gonzo (circus) #138 en ze maakte speciaal voor de lezers van Gonzo (circus) ook nog een mixtape.

Mulders eigenzinnige ‘tantric techno for the restless’ vermengt jaren 1980 industrial met 1990’s underground techno en psyched drones & mantras uit begin deze eeuw en slaat aan bij zowel rabiate muziekfanaten als frivole clubbers.

Dit voorjaar verschijnt ze samen met Icon Template, Orphan Swords en Ripit op de door Silken Tofu en Idiosyncratics Records gecureerde dubbele tapecompilatie ‘National Crime History’, in het najaar staat een tweede 12” op Silken Tofu op het programma.

Onrust staat op 13 mei op het Drill:bxl-festival, gecureerd door de legendarische Engelse art-punkers van WIRE in de Brusselse Ancienne Belgique. Voordien staan nog optredens in Toulouse en Barcelona op het programma, alsook op het thuisfront tijdens het V-Texfestival op 23 april. Op 2 juni wordt in Magasin 4 in Brussel de ‘National Crime History’-compilatie voorgesteld met optredens van de vier deelnemende artiesten.

Voor Gonzo Circus knutselde Mulder samen met haar levensgezel Dr. Green een mix in elkaar, gevuld met oude helden, goede vrienden en nieuwe voorbeelden. Eclectisch en uitdagend, met een absolute passie voor donkere dansvloeren en sfeervolle (après?) luistermomentjes.

 

Chosen by Wendy aka ONRUST

Fixed by Wim aka DR GREEN

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!