728x90 MM

Mixcloud Monday: Doek Festival 2016

Van 29 april t/m 4 mei vindt in Amsterdam het Doek Festival 2016 plaats, het festival dat in het teken staat van de geïmproviseerde muziek. Dit jaar is er speciale aandacht voor Amsterdam, Berlijn en Chicago als 'hoofdsteden van improvisatie'.

Van 29 april t/m 4 mei vindt in Amsterdam het Doek Festival 2016 plaats, het festival dat in het teken staat van de geïmproviseerde muziek. Dit jaar is er speciale aandacht voor Amsterdam, Berlijn en Chicago als ‘hoofdsteden van improvisatie’.

Alle drie de steden hebben op gebied van improvisatie levendige dans- en muziekscenes, die als een magneet werken voor artiesten wereldwijd. Hier wordt muziek gemaakt in het hier en nu tegen een rijke achtergrond van tradities. Door de jaren heen hebben de muzikanten gelieerd aan het Amsterdamse Doek Festival nauwe banden opgebouwd met hun collega improv-artiesten uit Berlijn en Chicago. Voor het ABC-festival dit jaar zijn deze banden nog eens sterker aangehaald, waarbij tevens nieuwe dwarsverbanden ontstonden.

Het festival presenteert belangrijke groepen en nieuwe interstedelijke collectieven in zes dagen muziek, film en dans. De locaties zijn verspreid over heel Amsterdam: Bimhuis, Spinhuis, De Ruimte, Zaal 100, Plantage Dok, De Ceuvel, Oedipus Brewing, Schellingwouderkerk, Maakland, Broedplaats Fenix…

Ter voorbereiding op het festival maakte DJ Groove Killer voor Gonzo (circus) een mix van muziek vanuit de vruchtbare improv-scenes uit Amsterdam, Berlijn en Chicago. Plus nog een paar willekeurige nummers, omdat het kan.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!