728x90 MM

Mixcloud Monday: Yellowstock Festival IX

In het idyllische Belgische plaatsje Geel vindt op zaterdag 8 augustus voor de negende maal het befaamde Yellowstock Festival plaats. Een dag vol stoner, space rock, psychedelica en garagerock.

Met de Engelse band Hawkwind heeft de organisatie één van de vroege pioniers van de space rock weten vast te leggen. Al sinds 1969 betovert de band hun publiek met psychedelisch spel en zelfs Jimi Hendrix was onder indruk van hen. Ook de Spaanse band Pyramidal is door hen beïnvloed en zij spelen, na eerder dit jaar al op Roadburn te hebben gestaan, ook op Yellowstock. De heren uit Alicante tonen aan dat er ook tegenwoordig nog steeds fantastische psychedelische stoner wordt gemaakt.

Verder staan onder meer Black Flower, My Sleeping Karma en het uit Tilburg afkomstige Yama op het programma. Laatstgenoemde bracht vorig jaar hun zeer sterke debuutplaat ‘Ananta’ uit, wat hen onder meer een aantal toffe Europese shows heeft opgeleverd. Zie www.yellowstock.be voor het volledige programma en informatie over de kaartverkoop. Ter opwarming voor het festival ontvingen wij alvast onderstaande mix van de organisatie. Het wordt u aangeraden om deze luid en over goede speakers af te spelen.