728x90 MM

Mixcloud Monday: Yannick Franck

922762_301651389966878_1228154647_n Op zaterdag 18 mei vindt in Netwerk, het Centrum voor hedendaagse kunst in Aalst, de eerste editie van Noise Chamber plaats. Netwerk doet dit in samenwerking met het Belgische label Idiosyncratics. Het doel van Noise Chamber is het promoten van sound art en noise performances in galerijen, kunstencentra en andere locaties in België. Yannick Franck van Idiosyncratics stelde de mixtape van deze week samen.

“Idiosyncratics werd in 2007 opgericht en is een onafhankelijk label voor en door artiesten. Het doel is het uitbrengen van uitdagende en niet-conventionele muziek in gelimiteerde oplagen te publiceren.”

“De veelgeprezen eerste compilatie Idioscapes werd gekenmerkt door het geluid van componisten als Jazkamer, Charlemagne Palestine, Daniel Menche, Keith Fullerton-Whitman, Troum, Janek Schaefer en vele anderen. Wat later bracht het label een album uit door YERMO, een project dat gericht was op wilde elektro-improvisaties en trance-inducerende soundscapes, Ook bracht Indiosyncratics  twee albums uit met ‘Ethnoise’ muzikant Phil Maggi en Phil Begg aka Habsburgse Braganza’s debuut album Hatchling. Ook werd een tape van uitgebracht door de Berlijnse geluiddichter Rinus van Alebeek.”

“Aanstaande woensdag brengt het label een nieuwe samenwerking tussen Poolse percussionist HATI en de legendarische Amerikaanse percussionist Z’EV, en een album van Yannick Franck en Craig Hilton, een lid van Loincloth en post metaal band Gauchiste.”

“Naast Noise Chamber organiseert Idiosyncratics vaker concerten en labelavonden in België en andere Europese landen.”

Mixcloud Monday: Yannick Franck – Noise Chamber by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!