728x90 MM

Mixcloud Monday: Sonic Connections 2013

Sonic Connections is drie avonden nieuwe en gevestigde bands uit Nederland en Vlaanderen. Van 4 tot en met 6 april staan ze op drie podia in De Brakke Grond, Amsterdam. Tom Rummens van De Brakke Grond heeft de mixtape van deze week samengesteld.

SC
Sonic Connections

“Voor deze vijfde editie van Sonic Connections hebben we meer dan ooit gezocht naar een polaroidfoto van de alternatieve muziek uit Vlaanderen en Nederland. Dat levert een breed palet op van bands en muzikanten waarvan wij vinden dat zij de identiteit van ons muzieklandschap vandaag de dag mee bepalen. Daar zitten acts tussen die intussen al behoorlijk gevestigd zijn, maar ook bands die net boven water komen drijven. Het feit dat we zowel Vlaamse als Nederlandse bands programmeren in één programma is daarbij gek genoeg vrij uniek. “

“Met Solex VS Sukilove hebben we de eerste aflevering in wat een mooie reeks Sonic Dream Sessions gaat worden. We vragen telkens aan een Vlaamse muzikant met welke Nederlander hij graag zou willen samenwerken. Toen we dit aan Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, producer van velen) vroegen, kwam hij meteen met Solex op de proppen. Zij werken nu aan nieuw materiaal en willen dat ook graag uitbrengen op vinyl. Om dat te kunnen doen hebben we een crowdfunding actie opgezet via Voor de Kunst. De postrockers van Statue gaan dan weer het festival openen met een massagitaarspektakel op het Nesplein. Zij nodigden 20 Amsterdamse gitaristen uit die allemaal samen een aantal van de sowieso al noisy composities van Statue ten berde gaan brengen.”

“De kracht van Sonic Connections ligt volgens ons precies in de brede focus van de programmering. Door publiekstrekkers zoals Vive la Fête en An Pierlé te tonen naast nieuwe avontuurlijke acts zoals The Germans, Headphone, BRNS en Traumahelikopter, bieden we een programma dat aantoont dat goede muziek heel verschillend kan klinken. En wat misschien nog het allerbelangrijkste is: bij ons kan je feesten en we hebben uiteraard het beste en het meeste bier, maar de kwaliteit van het luisteren en kijken staat voorop.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!