728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Sounds Of The Underground Festival 2014

SOTU (Sounds of the Underground) is het jaarlijks terugkerende muziek festival dat plaatsvindt in locaties in Amsterdams Oud-Zuid en Oud-West. Net als tijdens de eerste twee edities is er tijdens de derde editie weer een vol dag- en nachtprogramma verspreid over verscheidene zalen dichtbij en in het Vondelpark. De drie hoofdlocaties die als hart van het festival dienen zijn OT301, OCCII en De Vondelbunker. Kleinere locaties waar evenementen plaats zullen vinden zijn De Peper (vegan restaurant in OT301, Butchers Tears Brewery, Lambiek Comic Bookstore, Mediamatic rn open locatie Budapest.

Brent Arnold
Brent Arnold

Het programma van SOTU Festival bevat een uiteenlopende mix van artiesten die werken in genres zoals noise, improvised music, psychedelia, indie-pop, avant-garde, black metal, ambient, experimental electronica en diverse underground dance genres (met een grote nadruk op footwork, ghettobass, tekno, elektro). Binnen de programmering is er een groot aanbod van lokale acts, maar ook veel toerende internationale bands en geluidskunstenaars zullen de revue passeren. Ook is er een programma met documentaires, film, workshops, een lezing, platen markt, video kunst, geluidskunst, performance kunst en comic schets battle en meer. In de verschillende evenementen is het thema van “The New Avant-Garde” en “Metamodernisme” terug te vinden. Dit uit zich bijv. in een documentaire over kunstactivisme in Rusland en een lezing van Niels van Poecke. Dit jaar werkt SOTU wederom samen met verschillende curatoren, collectieven, organisaties en zalen. Samen maken we het programma, niet DIY maar Do It Together.

In deze mix vind je een aantal artiesten terug die tijdens het festival zullen spelen. Deze bonte mix geeft een grof beeld van wat voor muziek er allemaal te horen zal zijn tijdens de 5 festivaldagen. Zo hoor je hier enkel facetten uit het dance programma voorbij komen met Terekke, Vakantie, Holzkopf, H-SIK en Martijn Comes. Daar wars tegen in zijn er de experimentele soundscapes van Dylan Nyoukis, The Dear Listeners en Innercity. Of wat te denken van de black drone metal van The Body en Galg. En als dat nog niet genoeg is folk en singer/songwriter werk van Ti Femme, Brent Arnold en Sir Richard Bishop en de noise rock van The Julie Mittens en Mannheim of de krautrock van Frankensteins Ballet en de bombastische opera van Mylo Cywitz. SOTU kiest voor een eclectische mix van muziek en dit is dan nog maar een voorproefje van wat er straks in de 5 dagen tijd te beluisteren valt.

Meer info: www.sotufestival.com, verschillende locaties Amsterdam, 16-20 april 2014

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!