728x90 MM

Mixcloud Monday: Best Kept Secret 2013

best-kept-secret Van 21 tot en met 23 juni vindt in de Beekse Bergen, Hilvarenbeek de eerste editie van het festival Best Kept Secret plaats. Meer dan vijftig acts verspreid over drie podia. Gonzo (circus) doet verslag, maar maakt eerst een mixtape, om er alvast in te komen. 

“Portishead, een band die toch al een tijd meegaat. Dit jaar hebben ze een nieuw album aangekondigd, de vijfde zou dat worden die ze vanaf 1994 hebben uitgebracht. Dat geeft de band charme: niet zomaar iets uitbrengen om het uitbrengen, maar er goed over nadenken, totdat het (bijna) perfect is.”

“Een artiest die ook perfectie nastreeft is de Duitse Hendrik Weber, beter bekend als Pantha du Prince. Elk album probeert hij iets nieuw uit. Zijn laatste plaat – ‘Elements of Light’ – maakte hij samen met de klokkenspelers van The Bell Laboratory, waar ook het nummer in de mixtape afkomstig van is. Weber had altijd al een voorliefde voor belletjes en rinkeltjes in zijn muziek, maar overtreft dat nu met kerkklokken.”

“Waar elk festival perfect voor is, is het ontdekken van nieuwe bands. Zo ook Best Kept Secret. Een paar weken geleden stuitte ik in mijn zoektocht naar postpunk op Savages, een jonge band uit Londen die net de debuutplaat uit heeft. Allen meisjes, die de echte ontevredenheid van de postpunk laten horen. Niet dat gedoe zoals Editors en Interpol doen – dat overigens meer new wave is dan postpunk – maar die echte rauwheid zoals Wire en Au Pairs dat konden.”

“Danny Brown is een beetje een vreemde eend in de bijt. Hiphop kan in mijn ogen snel de verkeerde kant opgaan: overdreven agressieve nummers en afgezaagde teksten die voor de zoveelste keer over geld en vrouwen gaan. En om eerlijk te zijn doet Brown dat ook, maar zijn muziek is zo creatief dat ik het niet meer storend vind. Hij doet denken aan rappers als Del the Funky Homosapien en  Dr. Octagon. Fijn.”

“Jammer dat Belle and Sebastian, The Child of Lov en Modest Mouse hebben afgezegd, maar er blijft gelukkig genoeg over.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!