728x90 MM

Mixcloud Monday: Sneeuw & Ruis Festival

Nu zaterdag 11 juni vindt in Utrecht het Sneeuw & Ruis Festival plaats, een evenement waar je het experiment kan gaan vieren. Voor deze gelegenheid stelde René Aquarius van Dead Neanderthals (dat ook op de affiche staat) een mixtape voor ons samen. Bereid je hier voor op zaterdag!

René Aquarius: “Cool!” Dat is wat ik dacht toen ik werd gevraagd om deze mix te maken voor Gonzo (circus) in het kader van het aankomende Sneeuw en Ruis festival. Een goed excuus om eens rustig te luisteren naar alles wat op het affiche staat, want de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik veel namen niet (goed) ken. De diversiteit van de artiesten op het festival is groot, en dat geeft mij mooi de ruimte om de mix van zeer toegankelijk naar zeer abstract te laten verlopen.
We beginnen hier met Stahlr, lekker donkere pop en meteen een fijne ontdekking! Die wil ik zeker even zien op zaterdag. Daarna gaan we door met Bonne Aparte. Typisch zo’n band die ik al 100x voorbij heb zien komen op websites en in reviews, maar nog nooit live aan het werk heb gezien. Kunnen we dus ook mooi even inhalen zaterdag. Bij deze vast een kleine opwarmer in de vorm van ‘Aged Webmaster’. Dan nu even de nodige zelfpromotie: we staan immers zelf ook op de bill. De track ‘Hollow’ hebben we speciaal geschreven voor het 3e Utech Records Music Festival en is gratis te downloaden op onze bandcamp. Ik heb dit nummer eigenlijk puur gekozen omdat ‘ie een mooi opstapje vormt naar de track ‘Depths Of The Nile’ van Martijn Comes. Weer zo’n artiest waar ik veel te weinig vanaf weet. Van Glice weet ik dan weer iets meer af, maar heb ze helaas al 2x moeten missen (Rewire en Incubate). Zaterdag ga ik dat dus even rechtzetten, want ik hoor dus echt alleen maar goeie verhalen over ze. Machinefabriek en Gareth Davis zijn de laatste twee artiesten in de mix, maar spelen zaterdag een set samen. Reden dat ik ze hier even uit elkaar heb gehaald voor de gelegenheid zijn twee uitstekende recente releases van dit duo, namelijk ‘Sprank’ (van Machinefabriek) dat recent uitkwam op Norwegianism Records en ‘Atsusaku’ (van Gareth Davis & Merzbow) dat uitgekomen is op Moving Furniture Records. ‘Kyouhan’ lijkt me een prachtige vuistslag om deze mix -en je maandag- mee af te sluiten!”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!