728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Meet the Dutch electronic music scene

Dit is het eerste deel in een serie van totaal vier mixclouds waarin een presentatie van Vlaamse en Nederlandse muzikanten die zich bezighouden met experimentele elektronische muziek. In Nederland en Vlaanderen zijn we immers goed in het wijzen naar elkaar ‘De muziekscene in Vlaanderen is beter dan in Nederland’, of omgekeerd. Wat betreft elektronische muziek is dit echt niet nodig, want beide scenes hebben veel moois en nog niet ontdekt talent te bieden.

Er worden vaak avonden georganiseerd waar experimentele elektronische muzikanten een podium krijgen. En toch vinden deze avonden geen breed publiek. Vooral in Nederland wordt al te vaak naar het buitenland gekeken en vaak vergeten het eigen talent een kans te geven.
Om een kijkje in eigen en ieders keuken te geven is deze serie samengesteld. Op deze manier willen we met de Gonzo (circus) een platform bieden voor de (veelal) jonge artiesten op het gebied van de experimentele elektronische muziek.
In deze serie mixtapes, samengesteld door Sietse van Erve, zal daarom specifiek aandacht worden gevraagd voor deze artiesten om te tonen dat zij niet onder doen voor hun buitenlandse collegae.
In dit deel licht de focus op Nederland waarin het tweede deel zich geheel zal wijden tot de Vlaamse (en Brusselse) scene.

Illustratie: Maarten Claassen

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!