728x90 MM

Mixcloud Monday: WORM Summer 2012

Sascha Roth is sinds 2000 werkzaam als muziekprogrammeur bij WORM. Ook is hij promoter van verschillende evenementen en artiesten. In een grijs verleden geeft hij gewerkt voor onder andere 220 Volt, Fake en Gonzo (circus). Samen met Henk Bakker werkte hij aan  RadioWORM maar na 150 afleveringen hebben zij onlangs de stop uit deze serie getrokken. Deze week had Roth de eer om een Mixcloud samen te stellen.

P1050717
Sascha Roth

Waarom heb je voor deze nummers gekozen?
Ik heb geprobeerd boeiende muziek bijeen te zoeken die ik graag onder de aandacht wil brengen. Het is voornamelijk recent materiaal en betreft een fractie van waar ik me de laatste tijd mee bezig houdt.

De eerste paar nummers van de mixtape zijn psychedelica, daarna gaat het meer richting metal, nu-jazz, e.d. Waarom heb je voor die opzet gekozen?
Het is niet makkelijk om bij een eclectische verzameling tracks als deze een soort verhalende lijn te vinden. Ik hou weliswaar ook van abrupte, hectische wendingen, maar de stijl en dynamiek van de stukken onderling moet op de een of andere manier bij elkaar kunnen passen. In dit geval waren een paar stilistische groeperingen onvermijdelijk. Zo sluit de ‘vintage’ drum roffel sample aan het begin van Doldrums’ track goed aan bij Shin Joong Hyun’s jaren zestig werk, en Doldrums a capella slotakkoord is dan weer een goede wissel voor de sample pop The Van Allen Belt dat juist weer een korte a capella intro heeft. Ik heb nagenoeg niks met mixen die slechts één stijl of tempo omvatten omdat ik dan op de voorhand weet dat de gehele inhoud aan een keurslijf vastzit. Daar zit geen uitdaging in. Overigens vindt ik ‘nu-jazz’ een verwerpelijk als officiële vakterm, dat staat in de regel voor tandeloze rotzooi.

De mixtape bevat heel obscure artiesten en nummers; hoe kom je aan je muziek?
Obsessief zoeken, gepaard met het op gepaste tijden lui zijn. Echte kwaliteit komt uiteindelijk toch altijd wel bovendrijven.

Kun je iets over de outro vertellen?
De outro komt van een bizarre tape artefact die ik via een blog van het net geplukt heb. Het betreft een of ander wazig tape ‘interview’ die schijnbaar diende als promo voor Nasty Savage’s ‘Wage Of Mayhem’ demo uit 1984. Destijds een geweldige band.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!