728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Rewire Festival 2013

Lucrecia Dalt - Foto: Jelmer De Haas

De derde editie staat alweer klaar, dus Rewire hoort ondertussen gewoon bij ons festival-meubilair. Het festival voor contemporain music en visual arts vindt op verschillende plekken in de Haagse binnenstad plaats. Verschillende genres staan dit jaar centraal zoals nordic jazz, indie classical, kamerpop en post-punk/minimal wave. PR-verantwoordelijke Floor Spapens stelde deze mixtape samen.

“Het nachtprogramma bestaat uit een indrukwekkende line-up van elektronische dansmuziek. De tentoonstelling Momentum – als kunst nu moet gebeuren loopt door tot 14 december, in samenwerking met State-x New Forms. REWIRE Festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in het centrum van Den Haag op verschillende locaties op loopafstand van elkaar: de Teresia van Avilakerk, Prins27, GEMAK, Acte de Présence en Paard van Troje.

De mixtape begint met Nils Petter Molvaer en Moritz von Oswald, een bijzondere samenwerking tussen deze Noorse trompettist en Duitse technopionier. Het is één van de bijzondere samenwerkingen die op het programma van REWIRE staan, naast ook Ricardo Villalobos en Max Loderbauer met de Nederlandse live première van hun project Re:ECM (we zijn ruim een jaar bezig geweest om hen naar REWIRE te krijgen), improvisatieduo Food met gitarist/componist Christian Fennesz (track 2) en de filmische, muzikale samenwerking Jerusalem in My Heart (Constellation Records).

Vervolgens gaat de mixtape over in de prachtige, warme klanken van Tape, het betoverende Moon Ate The Dark, topproducer/componist uit IJsland Valgeir Sigurdsson en komen de vrouwen met de meest intrigerende albums van 2013 Lucrecia Dalt en Julia Holter aan bod. Na een blokje bezwerende postpunk en minimal wave van Black Marble, The KVB en Iceage is het tijd om af te sluiten met electronica van o.a. Stellar OM Source (een van de beste dansplaten van het jaar) en ten slotte de intrigerende, conceptuele producer James Ferraro. Geniet ervan op REWIRE Festival 2013!”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!