728x90 MM

Mixcloud Monday: Red Stars Over Tokyo

Deze keer in Mixcloud Monday (hoewel Soundcloud Sunday wellicht toepasselijker zou zijn deze week) aandacht voor een mix gemaakt door Jeroen Lauwers, beter bekend onder de naam Red Stars Over Tokyo.

Deze keer in Mixcloud Monday (hoewel Soundcloud Sunday wellicht toepasselijker zou zijn deze week) aandacht voor een mix gemaakt door Jeroen Lauwers, beter bekend onder de naam Red Stars Over Tokyo. We spraken hem kort over zijn muziekkeuze voor zijn mix en de plannen voor zijn eigen muziek.

“De mix is een combinatie van (meer) recente drone/ambient/techno-platen die ik kocht en een pakje jeugdnostalgie uit mijn puberjaren in midden jaren 1980. Er zitten wat bekendere namen tussen als Soft Cell of DJ Koze, vergeten wereldtalent als Princess Tinymeat of de totaal onderschatte Cindytalk. Maar ook nieuwe dingen als Jo Johnson, Answer Code Request of Mathieu Serruys en Depeche Mode, waar mijn vrouw en ik die hard fans van zijn.”

Een enerverende en eclectische mix is het geworden, waarmee we ons zeker even kunnen vermaken. Maar vooral zijn we benieuwd naar nieuw werk van Red Stars Over Tokyo. “Een nieuwe RSOT-plaat zit er na een lange en frustrerende rit aan te komen in het voorjaar 2016. Daar heb ik twee jaar aan zitten werken onder het motto ‘2 stappen vooruit, 3 achteruit’. Er moeten nog enkele dingen op zijn plaats vallen, maar de eindstreep komt in zicht. Er zitten sowieso een aantal nieuwe elementen in die een nieuwe ‘draai’ aan mijn geluid geven.”

Nog even wachten dus tot begin volgend jaar. Helaas staan er voor die tijd nog geen liveshows op het programma. “Live heb ik niets staan tot de plaat er effectief is en dan zien we wel. Ik wil zeer graag, maar het moet van twee kanten komen zoals ze zeggen. Hallo organisatoren?!”

Dat laatste lijkt ons een mooie oproep aan de organisatoren die dit lezen. U weet Jeroen Lauwers te vinden?

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!