728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Oddpop 2014

Odd pop, ontstaan net nadat het WTC ten onder ging in 2001, in het illustere lösstheater in Maastricht. Sindsdien een jaarlijkse rendez-vous van outcasts, onontdekte geniën, vergane superstars en ander extravagant gespuis, bewegend op de grenzen van de popmuziek op immer wisselende locaties in binnen-  en buitenland. De mixtape van deze week is gemaakt door DJ Peacock van Oddpop.

Odd Pop is al jarenlang de leverancier bij uitstek van outsidermuziek en andere vreemde deuntjes. En dat op rare plekken. Voor de editie 2014 wijkt Odd Pop een avondje uit van Maastricht naar het Brusselse TAG City in een tunnel vlak bij station Brussel-Noord. Verwacht een knotsgekke avond met ondere andere componist Chris Irmler (die eerder samenwerkte met Patric Catani), het zotste uit België ofwel Kania Tieffer en de smerigste lo-fi uit Den Haag ofwel Shitcluster. Wie van sleaze houdt, mag los gaan op het legendarische Los Dancing Queens en spacen kan bij de Brusselse band Quiet Stars. Met dj’s Oscar der Winzige, Hitmachine en Meeuw is het foute feestje compleet!

Onder het genot van lauw bier uit een jampot en een bevroren frikandel met ketjap staren naar het al dan niet podium naar optredens van oa costes, people like us, Candide hank, ldq, vermin twins, Felix Kubin, Dick el Demasiado, Jack The rapper en wat niet meer. Dit jaar reist oddpop af naar het Brusselse om een acte de présence te geven bij Les ateliers Claus, waar ook u welkom bent deze vertoning eens van nabij te beschouwen. Kom en bevlek een van die duistere coulissen in uw geheugen, tot zo.

29 maart 2014 | TAG City, Brussel | lesateliersclaus.com

WIN!
Gonzo (circus) geeft 3 duotickets weg voor Odd Pop Night 2014. Vertel ons welke band nog zou moeten worden toegevoegd aan de line-up van Odd Pop en waarom. Mail je antwoord, naam en adres voor 25 maart naar klikenwin@gonzocircus.com.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!