728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Knalpot

Ensemble Klang en Knalpot zijn twee in het oog springende groepen in de Nederlandse muziekscene. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2012 werden ze aan elkaar gekoppeld voor een gezamenlijk optreden. Enthousiast door deze muzikale samensmelting doken zij samen de oefenruimte in. Hier maakten zij met stukken partituur, riffs en samples compleet nieuwe texturen met de fysieke impact van een rockband: hard, dynamisch en overweldigend. Het resultaat is Maximal Music, wat zij van 10 april t/m 10 mei 2014 ten gehore brengen.

Het Haagse Ensemble Klang is een grootmeester in de hedendaagse muziek. Door hun unieke manier van werken hebben ze jonge, talentvolle componisten aan zich weten te binden. Het Amsterdamse duo Knalpot verbindt het drumstel en de gitaar met een arsenaal van elektronica en creëert daarmee avontuurlijke electro-rock met invloeden van dub, ambient en noise.

Meeus van Dis (lichtontwerper) en Martha Colburn (animator) ondersteunen de concerten met een ‘visuele omgeving’. De twee artiesten gebruiken films, lichtprojecties en -reflecties voor een samenspel tussen ritme, jazz en dissonantie.

Bekijk ook de video die gemaakt is tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2012: https://vimeo.com/49173777.
Kijk voor meer informatie op: www.ensembleklang.com en www.knalpot.eu

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!