728x90 MM

Mixcloud Monday: Mantis

Het Limburgse Mantis streeft ernaar zich niet in één hokje te laten duwen. Met hun instrumentale mix van noise, postrock, stoner en metal lijkt dat vooralsnog te lukken, en ook hun invloeden gaan zo breed mogelijk. Beluister het in de Mixcloud Monday!

Mantis: “We hebben alle drie een andere muzikale achtergrond. Thomas (gitaar) komt uit de stoner, Ruben (drums) luistert vooral naar postrock, en Filip (bas) zet al eens een noiseplaat op. Onze invloeden gaan echter nog veel verder dan dat, zonder dat je ze per se hoort in onze muziek. De mixtape begint met een duidelijk voorbeeld als Russian Circles, maar hoe langer je luistert, hoe diverser de muziek wordt. Althans, dat was de bedoeling. En als het saai wordt, zijn er nog altijd de quotes uit ‘Arrested Development’ om de aandacht vast te houden.”

Van Russian Circles naar Smashing Pumpkins over Dr. Dre tot Diana Ross, allemaal gemixt met quotes uit ‘Arrested Development’; niks is te vergezocht voor dit drietal. Beluister het resultaat hier en lees hun signalement in Gonzo (circus) #133!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!