728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Luisterprofiel Nico Kennes

Eagulls
Eagulls
Eagulls

Melomanen heb je in alle soorten en maten: de ene verdiept zich als een bezetene in één genre, de ander is voortdurend op zoek naar nieuwe dingen. GC-medewerker Nico Kennes is een soort bastaardkind van beide, en verschaft u hieronder inzicht in wat er zoal door zijn luidsprekers schalt.

Tegenwoordig luister ik veel naar slowcore, nieuw klassiek en het betere singer-songwriterwerk (check ‘The Idealist’ van Yuko, bijvoorbeeld). Ook laid back hiphop met de juiste groove en zuivere flows kan me meer en meer bekoren (hoorde u ‘Watching Me’ van Jonwayne en ‘Analyze’ van Sharpshooters al?). Maar natuurlijk schuw ik het zwaardere gitaargeweld nog steeds niet. De Belgische noiserock-scene is in bloei. Kapitan Korsakov en Gruppo di Pawlowski hoef ik u niet te leren kennen. En ook dieper ondergronds is heel wat te ontdekken: Hypochristmutreefuzz en A Clean Kitchen is a Happy Kitchen zijn zeer de moeite live. Onlangs liet ik me ook The Guru Guru en Teen Creeps aanraden (hun ep’s staan integraal op Bandcamp): eveneens twee veelbelovende projecten.

Maar mijn persoonlijke hype van het moment moet toch wel de postpunk van Eagulls en de vuile garagerock van bands als Bass Drum of Death zijn. Geef hen eens in op de zoekfunctie van Last.fm – dat overigens opnieuw gratis beschikbaar is, en in combinatie met AdBlock trouwens als een frustratievrije bron van ontdekkingen kan dienen – en ook klasbakken als Smart Went Crazy (‘Con Art’), Habibi (‘Detroit Baby’) en Unwound zullen zich aan u aandienen. Smakelijk!

MIXCLOUD MONDAY: Luisterprofiel Nico Kennes by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!