728x90 MM

Mixcloud Monday: dunk!festival 2013

logo dunkfestival Van 29 tot en met 31 maart vindt voor de negende keer het dunk!festival plaats in Zottegem. Een festival met muziek variërend van neo-klassiek tot post-metal. De mixtape van deze week is samengesteld door organisator Luc Lievens.

“Het dunk!festival is een bescheiden 3-daagse ontdekkingsreis binnen de internationale alternatieve muziekscène. Af en toe wordt de grens met het experimentele genre misschien wel eventjes geraakt, maar de nadruk ligt vooral op (instrumentale) atmosferische muziek.”
“De programmering wordt vooral in de breedte gestuurd, zeker na de uitbreiding naar drie dagen en twee podia. Met een aanbod van 34 bands kan er gevarieerd worden van neo-klassiek over ambient en drones tot post-rock en post-metal.
De twee podia laten toe om continu muziek te kunnen aanbieden. Dit verhoogt het tempo van muziekbeleving aanzienlijk en geeft de gelegenheid om elke band te zien. Dit kan doordat het festival groeide van één zaal naar drie zalen die respectievelijk ingevuld worden met het podium downstairs, het podium upstairs met ook ruimte voor de catering en de backstage en tenslotte een zaal met de merchzone.”
“De editie 2013 is de eerste editie met zo’n ruim aanbod aan bands en zal ongetwijfeld opnieuw een ruim internationaal publiek aanspreken. Reeds jaren is het dunk!publiek voor meer dan 50% internationaal. Evenals de bands komen de liefhebbers van over de hele wereld.”
“En dat het muziekliefhebbers zijn blijkt uit de geconcentreerde aandacht van het publiek tijdens de concerten.
Telkens worden bands uitgenodigd om hun entree in Europa of België op het dunk!festival te maken. Labirinto (BR), Tangled Thoughts of Leaving (AU) en Joy Wants Eternity (US) komen voor het eerst naar Europa op uitnodiging van het dunk!festival en Le Seul Elément (FR), Valerinne (RO), Ikebana (FR), Toundra (ES), [ B O L T ] (DE), Lost in Kiev (FR), Afformance (GR) en Have.To.Be.Distanced (CZ) traden nooit eerder op in België. Celestial Wolves (BE), Lost in Kiev (FR), Kokomo (DE) en Ilydaen (BE) stellen hun nieuwe releases voor die uitkomen op dunk!records.”
“De selectie voor mixtape is een staalkaart van de aangeboden genres en niet als een selectie van de beste bands. Daarbij valt de keuze niet automatisch op enkel de iets bekender bands, maar is het aanbieden van te ontdekken bands ook hierin doorgetrokken en blijkt een uur veel te kort om 30 uren live muziek tijdens het dunkfestival samen te vatten. Hopelijk kan deze selectie echter wel de nieuwsgierigheid wekken om te komen proeven van al het lekkers.”

Kijk voor meer informatie op de website van dunk!festival.

Mixcloud Monday: Luc Lievens – dunk!festival by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!