728x90 MM

Mixcloud Monday: Lord Tang

Ditmaal in Mixcloud Monday, op een dinsdag, een mix van Lord Tang. In Gonzo (circus) #136 kunt u een uitgebreid interview lezen met Dominic Cramp, de man achter het kleurrijke personage. Op de bijbehorende Mind the Gap cd staat al een exclusief nummer van Lord Tang, maar nu heeft hij ook nog speciaal voor Gonzo (circus) een mix gemaakt.
 
Cramp geeft in het interview onder meer aan dat hij, na in andere projecten vaak de wat donkere kanten van geluid te hebben opgezocht, met Lord Tang wat meer licht en kleur wilde incorporeren in zijn muziek “Ik wilde meer mijn liefde voor verschillende muziekstijlen naar voren laten komen. Ik luister naar ongelooflijk veel jazz, dub, blues, klassiek, maar ook soundtracks en oude bibliotheekopnames. Dat kwam echter allemaal weinig terug in mijn muziek en met Lord Tang wilde ik dat meer opnemen.”
 
Voor Gonzo (circus) stelde hij een mix samen van vinyl dat hij kocht tijdens zijn laatste Europese tour. “Het is een mix van dub, klassieke electronische muziek, bibliotheekopnames en schlager. Ten dele heb ik de muziek opgeknipt en gemanipuleerd, maar een deel heb ik gewoon gepresenteerd zoals het is. Veel plezier met luisteren!”
 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!