728x90 MM

Mixcloud Monday: Levy Seynaeve (Hessian)

Hessian
Hessian

Het gaat goed met de Belgische punkmetalband Hessian. Hun tweede plaat ‘Mànégarmr’ werd afgelopen april met lovende kritieken ontvangen en de band reist de wereld rond. Hoogtijd voor een mixtape van gitarist Levy Seynaeve.

“Deze mixtape is een verzameling van platen en bands die ons als geholpen hebben om vorm te geven aan wat Hessian zou worden op muzikaal gebied. De nummers op de tape variëren van oude klassiekers tot de wat meer recentere platen die we de laatste maanden en weken grijs gedraaid hebben. We zijn allemaal opgegroeid in de punk/hardcore scene dus konden enkele van onze favoriete platen en bands zoals Cursed, en Rise And Fall uit die periode in ons leven zeker niet ontbreken. Het heeft ons niet enkel als muzikanten gevormd maar gaf ons met zijn DIY (Do It Yourself) mentaliteit een manier om ook als mens te groeien tot wat we nu geworden zijn.”

“Vanuit die punkscene is er bij ieder een eigen muzieksmaak beginnen onstaan. We gingen zoals iedereen op zoek naar die ene band die “het einde” is. Sommigen gingen die band in de metalscene gaan zoeken, anderen begonnen een voorliefde voor new wave te ontwikkelen. Onze uiteenlopende en toch gezamenlijke muzieksmaken maakt het voor ons persoonlijk erg interessant om samen muziek te spelen omdat op een of andere manier al die invloeden uiteindelijk samenkomen en Hessian gemaakt hebben tot wat het nu is.”

“Een ding die we gemeen hebben is misschien dat we allemaal op zoek zijn naar bands en platen waar grenzen verlegd worden. Vandaar dat we bands als Om, Swans, Neurosis, Melvins en ga zo maar door in onze mixtape wilden verwerken. Allemaal bands die in onze ogen muziek naar een nieuw niveau getrokken hebben en dat nog steeds doen ook. Denk maar aan die laatste Swans plaat, ‘The Seer’.”

Mixcloud Monday: Levy Seynaeve – Hessian by Gonzocircus on Mixcloud

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!