728x90 MM

Mixcloud Monday: – State-X New Forms

Vrijdag 14 en zaterdag 15 december vindt de negende editie van State-X New Forms plaats in Den Haag. In het Paard van Troje zijn onder andere acts als Mission of Burma, Boris, Nomeansno, Chrysta Bell, Tall Ships en Gum Takes Tooth te bewonderen. Jan Borchers en DJ Kipkillah van het festival hebben de mixcloud van deze week samengesteld. Jan Borchers legt uit waarom iedereen naar dit Haagse festival moet komen. 

Waarom hebben jullie voor deze nummers gekozen? 
Ik heb niet alleen deze nummers gekozen. Martijn Verlinden – aka DJ Kipkillah – is mede programmeur en heeft een deel voor zijn rekening genomen. Ik denk dat we heel erg per nummer luisteren wat voor karakter de nummers uitstralen: zit er wel humor in, de bekende spanningsboog, zit er power in etc. Maar vooral: zou ik dit nummer nog eens terug willen horen of iemand aanraden?

Wat voor soort artiesten staan er op State-X New forms?
Het zijn vooral aardige en sympathieke artiesten die niet in een vakje zijn te plaatsen, respect hebben voor hun mede collega’s en respect terug verwachten. Deze artiesten doen waar ze goed in zijn: muziek maken. Noem het ” alternatief”  maar dan zonder hoofdletter.

Waarmee onderscheidt State-X New Forms zich van andere festivals?
Is altijd moeilijk om je zelf niet de hemel in te prijzen. Daarom denk ik dat Peter Bruyn het ooit het mooi omschreven heeft (Gonzo nov.? 2009): “State-X Newforms een pareltje in een festivalpoel, die wordt gedomineerd door een-, twee of driedaagse willekeurige verzamelingen fastfood-pop”. Dat wij meer zijn dan een vrijblijvende grabbelton.
Wij ‘State-X Newforms’  zijn ervan overtuigd dat de popmuziek een historische context bezit en bindingen heeft met andere disciplines (dans, theater) die daardoor de gangbare definitie van pop overstijgen.

Voor meer info, klik hier naar de site van State-X New Forms.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!