728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Grand Blue Heron

Op het label Jezus Factory Records zijn ze de enige niet-Antwerpenaren. Grand Blue Heron uit Kortrijk bracht onlangs de plaat 'Hatch' uit. Nu hebben ze speciaal voor ons een mixcloud samengesteld.

Op het label Jezus Factory Records zijn ze de enige niet-Antwerpenaren. Grand Blue Heron uit Kortrijk bracht onlangs de plaat ‘Hatch’ uit. Nu hebben ze speciaal voor ons een mixcloud samengesteld.

GBH “Toen ze bij Gonzo vroegen om muziek in een mixcloud te zetten en daar een verklarend woord aan toe te voegen, hebben we even gefronst. Muziek online zetten, tot daar aan toe, daar hadden we hoegenaamd geen problemen mee. Maar een verklarend woord, dat zat toch al weer wat minder eenvoudig in mekaar. Veel verder dan: “omdat het een cool stuk muziek is”, raak je soms toch niet, he. Dus dacht ik: laten we het hebben over onze West-Vlaamse roots en ons kenmerkend je-m’en-foutisme wanneer het er op aankomt mee te lopen met muzikale tendensen. Ik wilde allegorisch de pistolet en verschillende soorten beleg gaan gebruiken, om aan te tonen dat onze muziek uit veel hoeken zijn input heeft gekregen en die op zijn beurt ook in veel richtingen weer uitstuurt. En toen kwam Parijs. Met onze pistolets – zonder préparé of met hesp – gaan we de malheurs op de aardkloot niet te lijf gaan. Jammer. Met een open geest lukt dat waarschijnlijk des te beter. Voor zij die van diversiteit kaas hebben gegeten en wijs genoeg zijn haar te omarmen: het lijkt op schreeuwen in de woestijn daar ergens in de kloof tussen almaar groter wordende extremismen. Jammer, omdat het ook anders zou kunnen. Laat ons er vandaag maar enen mee espe eten. Morgen presenteren we misschien graag iets nieuws. Het zal ook smaken. Degustibus Non Disputandum est, we weten het. En het is niet erg: van ons mag u gewoon iets niet lusten. Maar wilt u toch wel de moeite doen het een keer geproefd te hebben? Diversiteit is troef en we zijn ervan overtuigd dat de lezer van dit magazine dat zeker niet meer hoeft gezegd te worden. Voor zij die twijfelen: u kunt alvast beginnen oefenen met deze mixcloud. Onthoud die schone gedachte, zonder te vergeten en vooral: geniet ervan!”

Lees ook het interview dat Maarten Timmermans had met de band in Gonzo (circus) #130.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!