728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Eindhoven Psych Lab 2014

Wooden Shjips
Wooden Shjips

Het Eindhoven Psych Lab-festival debuteert met een indrukwekkend programma. Op 6 en 7 juni wordt de psychedelische cultuur gevierd in popzaal de Effenaar. Onder andere Wooden Shjips, Suuns, Teeth Of The Sea en Föllakzoid staan op het affiche. Gonzo (circus) warmt alvast op met een mixtape.

Eindhoven Psych Lab is opgezet in samenwerking met het geestverwante Liverpool International Festival of Psychedelica. In GC#121 legt programmeur Robert Schaeffer kort uit wat festivalbezoekers kunnen verwachten: “We noem het niet voor niets een ‘lab’, een onderzoeksruimte dus. In de media wordt er vaak gefocust op het retro-aspect van psychedelische muziek, terwijl ik juist vind dat het draait om een creatieve mentaliteit die heel erg binnen deze tijdgeest past.”

De muziek wordt tijdens het festival ondersteund voorzien van psychedelische visuals. Ook zijn er speciaalbiertjes van de Eindhovense brouwer Van Moll, een vinylbeurs met psychplaten, een filmprogramma en een expo. Kijk hier voor meer informatie, maar lees vooral ook het essay dat Dimitri Vossen schreef over neo-psychedelica: De vlucht naar persoonlijke vrijheid. (GC#121).

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!