728x90 MM

Mixcloud Monday: TodaysArt 2012 met DJ Moosz

Moos van Belkom is een fervent muziekliefhebber, IDM dj (onder de naam DJ Moosz) en vrijwilligers coördinator bij het Haagse festival TodaysArt, dat op 21 en 22 september plaatsvindt. Deze mix is geinspireerd op de selectie van TodaysArt-programmeur Tim Terpstra, die hij maakte voor 22Tracks. 

“Wat de beleving van de muziek tijdens het festival het meest bijzonder maakt, zijn de locaties en de mix van TodaysArt verschillende optredens en werken in het festival-programma. Op de reis van het Stadhuis naar het Spuiplein (op een podium gemaakt van grofvuil) en van het theater naar de oude elektriciteitsfabriek zul je indrukwekkende installaties, performances en werken tegenkomen. Dit geeft het muziekprogramma een ontzettend sterke extra belevingsfactor.”

“Naast het programma is er een ander element van het festival wat mij ieder jaar weer verbaasd en inspireert: de hoeveelheid energie die loskomt in de stad tijdens TodaysArt. De hele stad is op dat moment in de ban van het festival, met het gevoel dat dit het weekend is in het jaar waarin alles kan, mag en mogelijk is, en waarin iedereen samen bouwt aan een idee. Deze sfeer leidt ieder jaar weer tot een grote hoeveelheid aan bijzondere en inspirerende ervaringen die je op geen ander moment in de stad kan beleven. Daarom koos ik nummers die een bijzonder samenhangend geheel vormen, waarbij een aantal pareltjes voorbij komen van artiesten waarvan ik verwacht dat hun live optredens op het festival bijzondere hoogtepunten worden.”

“De mix vertrekt op een nummer van Ben Frost en Daníel Bjarnason, van wie het optreden ‘Music for Solaris’ eenmalig in Nederland wordt opgevoerd, samen met het voltallige Sinfonietta Cracovia en filmmanipulaties van Brian Eno en Nick Robertson. De sample is van de stem van Anthony ‘Shake’ Shakir op TDA 2010 tijdens de nachtelijke rit naar het hotel.”

“Het equivalent van Solaris in grootte en beleving, maar qua muziek weer iets heel anders, is het optreden van Pantha Du Prince samen met het Noorse gezelschap The Bell Laboratory (waar onder meer Martin Hornveth van Jaga Jazzist en Erland Dahlen van Madrugada onderdeel van uitmaken). “

“Een andere bijzondere track is ‘Seqtor 88’ van MOHN, het nieuwe samenwerkingsproject van Wolfgang Voigt en Jorg Burger. De track vormt een mooie sferische inleiding in afwachting van wat een waanzinnig optreden zal worden in het atrium van het Haagse Stadhuis tegen de achtergrond van de installatie ‘Waste Landscape’, een duinlandschap bestaande uit 65.000 CD’s.”

“Ook de obscure en donkere kanten van de elektronica zijn vertegenwoordigd in tracks van MLZ en Pendle Coven . Andere optredens waarvan ontzettend hoge verwachtingen zijn is dat van het Zweedse duo Roll The Dice en voormalig Seefeel lid Mark van Hoen.”

Kijk voor het volledige programma op www.todaysart.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!